20 de studenți USM-iști într-un pelerinaj de ziua instituției

În după-amiaza zilei de 1 octombrie, când Universitatea de Stat din Moldova marchează 78 de ani de la fondare, un grup de studenți de la câteva facultăți ale universității au decis să petreacă ziua neordinar.

Cu sprijinul și participarea pr. Octavian Moșin, 20 de tineri au mers într-un pelerinaj la câteva locuri sfinte din centrul republicii – Rezervația Cultural-Naturală Orheiul Vechi și Mănăstirea Curchi.

Tineri, în special din anul I de studii, de la facultățile Istorie și Filosofie, Litere și Științe Economice au avut parte de o zi plină de evenimente diversificate.

A fost vizitat muzeul arheologic de la Orheiul Vechi, studenții aflând mai multe din istoria și viața complexului turistic și monastic.

Următoarea destinație a fost Mănăstirea Curchi, tinerii participând la slujba Privegherii, după care au dialogat cu PS Episcop Siluan, starețul sfintei mănăstiri, care i-a povățuit și i-a binecuvântat pentru noul an de studii.

Spre seara zilei s-a organizat un popas și un rug în cadrul unei agape creștine, cei prezenți interpretând cântări de suflet și împărtășind gânduri din viața studențească.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters