Masa rotundă: ”Învierea Domnului: tradiții și bucate”
Joi, 13 aprilie, în sala de lectură a Universității Pedagogice de Stat ”I. Creangă” s-a organizat masa rotundă: ”Învierea Domnului: tradiții și bucate”, la care au participat studenți și cadre didactice de la câteva facultăți.
Au fost prezentate câteva comunicări tematice:
”Pășind spre Înviere. Prin înfrânare la bucuria Sf. Paști” – preot Octavian Moșin;
”Rostul Postului Mare” – Elena Cojocaru;
”Semnificația zilelor în Săptămâna Patimilor” – Valentin Ceban;
”Drumul de la Buna Vestire la Paști” – Carolina Butco;
”Bucatele tradiționale de Sf. Paști” – Valentin Astafii;
”Coșul de Paști și sfințirea bucatelor la Înviere” – Corina Ciobu;
”Jocul satului. Darea în scrânciob” – Natalia Culeac.
A urmat un master class privind confecționarea unor coșulețe pascale, realizat de dna Maria Emandei.
La final, preotul Octavian a vorbit despre Săptămâna Luminată și Paștile Blajinilor.
Lasă un răspuns