Tinerii cercetători de la USM apreciați de Ziua Științei
La Universitatea de Stat din Moldova continuă marcarea Zilei Științei, care ușor ia forma unei Săptămâni a Științei. Și asta pentru că Ziua profesională a cercetătorilor a fost sărbătorită la USM prin organizarea celor mai diverse evenimente, fie conferirea unor distincții cercetătorilor merituoși, fie participarea cu expoziții ale rezultatelor științifice remarcabile, fie manifestări științifice, cea mai prestigioasă rămânând a fi Conferinţa ştiinţifică naţională cu participare internaţională ,,Integrare prin cercetare şi inovare”, la care au participat cca 400 de cercetători din 10 țări ale lumii.
Astfel, la 14 noiembrie 2023, au fost apreciate, într-un cadru festiv, performanțele tinerilor cercetători de la USM. Celor care au obținut rezultate frumoase pe parcursul anului în curs, le-au fost înmânate diplome de merit ale USM. La festivitatea, care a avut loc în Sala Senatului USM, au participat rectorul USM, dr. Igor Șarov, prorectorul USM pentru activitate științifică, dr.hab., prof. Georgeta Stepanov, președintele Federației Sindicale a Educației și Științei, Ghenadie Donos, decanul Facultății de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Sociologie și Asistență Socială, dr.hab., prof., Vladimir Guțu, Părintele Octavian Moșin, la ceremonie fiind invitați și președinții birourilor sindicale ale facultăților și departamentelor universitare. Evenimentul a fost moderat de președintele Comitetului Sindical al USM, dl Efim Chilari.
Rectorul USM a îndemnat tinerii care sunt la începutul carierei lor în cercetare să persevereze, să fie curioși, să construiască și să dezvolte pentru binele țării. „Viitorul țării noastre e în mâinile voastre”.
Îndemnul rectorului Sarov a fost reiterat și de prorectorul Stepanov, dl Ghenadie Donos, prof. Vladimir Guțu și Părintele Octavian Moșin.
Părintele, care nu o dată a sprijinit demersurile și intențiile bune ale administrației USM și a Comitetului Sindical, a venit și această data cu o surpriză plăcută pentru tineri. Fiecare a primit în dar câte o agendă, în care își vor consemna cele mai importante evenimente care le remarcă clipa. Cine știe, poate cândva acestea se vor contura în conținutul unei cărți sau vor înscrie o frumoasă pagină din istoria USM.
Festivitatea a finalizat cu un moment poetic și muzical, oferit de poeta și doctoranda USM, Geta Lipovanciuc.
A consemnat Eugenia Tofan
Lasă un răspuns