Pelerinajul Tinerilor în Duminica Sfintei Cruci

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, în Duminica Sfintei Cruci peste 200 de credincioși au participat la Pelerinajul Tinerilor, care a presupus deplasarea de la Biserica ”Întâmpinarea Domnului”, USM, până la Mănăstirea Sireți.

Înaintea pelerinajului a fost oficiată Sf. Liturghie la biserica universitară, urmând slujba Canonului de pocăință către Mântuitorul și un mesaj de încurajare către cei prezenți din partea organizatorilor.

Pelerinii s-au deplasat spre sediul mitropolitan, fiind întâmpinați de către Mitropolitul Vladimir, care i-a binecuvântat la drum și a rostit un cuvânt de învățătură.

Timp de șase ore pelerinii s-au deplasat cu cântări și rugăciuni, purtând cruci, steaguri și icoane, pocăindu-se de păcatele săvârșite, cerând har, milă și ajutor de la Domnul.

La ieșirea din capitală s-au alăturat credincioși din satele Dumbrava, Cojușna și or. Vatra.

În dangătul clopotelor călătorii au fost primiți la Mănăstirea Sireți, fiind binecuvântați și salutați de către părintele stareț Arhim. Porfirie (Dobre).

Aici a urmat slujba Privegherii, închinarea la sfintele moaște și ospătarea pelerinilor.

Este de menționat faptul că Pelerinajul Tinerilor este organizat de către Asociația Studenților Creștini Ortodocși, care urmează să desfășoare în acest an încă două pelerinaje: unul după Învierea Domnului și altul în duminica dinaintea Înălțării Sf. Cruci.

One Response to “Pelerinajul Tinerilor în Duminica Sfintei Cruci”

  • Marian Bucâ spune:

    Vă rugăm foarte foarte mult ajutați-ne șipe noi cu ceva bănuți de alimente ulei făină orez și șuncă un Post Ușor dela Familia Marian Bucâ amin doamne ajuta tuturor amin


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters