Prot. Octavian Moșin ales inspector școlar pentru Protopopiatul Chișinău, Sectorul Centru

A avut loc prima adunare a Protopopiatului sect. I, Chișinău

Prot. Mitr. Vadim Cheibaș, protopopul sectorului I Chișinău, a convocat astăzi o ședință cu participarea preoților din această circumscripție. Având în vedere că este prima întrunire în acest format, părintele protopop a făcut cunoștință cu slujitorii tuturor parohiilor din cadrul circumscripției.

Circa 40 de slujitori au discutat modalitățile de organizare a nou-înființatului protopopiat. În urma discuțiilor s-a ales preotul duhovnic în persoana Prot. Mitr. Teodor Tihon, care de altfel în această zi și-a serbat cea de a treizeci și doua aniversare din ziua hirotoniei sale, fiind felicitat de către adunarea de slujitori.

În funcția de secretar al protopopiatului a fost ales Protodiaconul Oleg Pascal, iar în componența Comisiei Disciplinare au fost incluși: Prot. Mitr. Valeriu Potoroacă, Prot. Mitr. Ioan Plămădeală și Prot. Mitr. Mihail Gondiu.

A fost desemnat și un inspector școlar pentru instituțiile de învățământ din sector, în persoana Prot. Mitr. Octavian Moșin.

În cadrul adunării s-a discutat despre istoricul bisericilor din sectorul I (Centru), care în marea lor majoritate au valoare de patrimoniu cultural și istoric, despre procesul de predare a religiei în școli și despre activitatea caritabilă a parohiilor.

În alocuțiunea sa, Prot. Mitr. Vadim Cheibaș a subliniat că cele circa 20 de biserici aflate în inima capitalei trebuie să-și mențină statutul de cele mai reprezentative lăcașe de cult din oraș, atât prin îngirjirea și menținerea aspectului exterior, dar mai ales prin buna organizare parohială. În această ordine de idei s-a propus ca fiecare slujitor să fie implicat atât în viața parohiei, cât și în alte activități ce țin de de domeniul social-pastoral. A fost propusă o anchetă care va prezenta situația la moment, realizările, dar și problemele cu care se confruntă fiecare comunitate în parte.

Au fost discutate și alte probleme stringente din societate, fiind luată o atitudine față de ultima redactare a proiectului Legii egalității de șanse, precum și aspectul ieșirii slujitorilor cu declarații publice.

A fost întocmit un demers către ÎPS Mitropolit Vladimir în care se solicită desemnarea unor slujitori pentru a reprezenta Mitropolia în diverse discuții și dezbateri din mass-media.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters