A fost lansat un nou volum de cugetări creștine semnat de protoiereul Ioan Plămădeală

Duminică, 30 septembrie, Catedrala Schimbarea la Față din Chișinău a adunat mai mulți slujitori și credincioși veniți la un eveniment mai puțin obișnuit. După Sf. Liturghie duminicală a avut loc lansarea unui nou volum de cugetări creștine semnat de către părintele-paroh prot. Ioan Plămădeală: „…Cereţi şi vi se va da…”: Cheia de la cer : cuvânt îndemn omului contemporan.”

Autorul s-a referit la necesitatea tâlcuirii Scripturii pe înțelesul tuturor, iar gândurile creștine, incluse în aceste volume, reprezintă meditații asupra versetului: ”Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide.” (Matei 7, 7). Cartea a fost prezentată de către slujitorii prot. Octavian Moșin, prot. Arcadie Ciobanu, prot. Valeriu Balan și pr. Mihail Tohonov. ”

Acest volum include spicuiri din cugetările marilor gânditori și trăitori ai Ortodoxiei. Este o carte ce se adresează atât celor care sunt în Biserică, cât și celor care sunt departe sau contra ei. Prin mesajul expus autorul vrea să ne arate încă o dată că viața necesită a fi parcursă prin cele trei etape ale desăvârșirii lăuntrice: purificare, iluminare și îndumnezeire. Este scrisă pe înțelesul creștinului de rând, care caută această sfântă simplitate. Astfel, credem că fiecare va găsi ceva bun de luat aminte spre îndreptarea vieții sale către Hristos”, a menționat prot. Octavian Moșin.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters