A fost tipărit volumul conferinței: ”Spiritualitate și cultură în spațiul pruto-nistrean în sec. XIX-XX”

Au fost editate materialele Simpozionului Științific Internațional ”Spiritualitate și cultură în spațiul pruto-nistrean în sec. XIX-XX”, consacrat celor două secole de la editarea în limba română a Bibliei de la Sankt Petersburg. Coordonatori: pr. Octavian Moșin, Ion Gumenâi.

Peste douăzi de cercetători din țară și de peste hotare au participat la conferința desfășurată în perioada 25-26 octombrie 2019 la Universitatea de Stat din Moldova, aceasta fiind cea de-a IV-a ediție a simpozioanelor istorico-bisericești, organizate de către capela ”Întâmpinarea Domnului” și Facultatea de Istorie și Filosofie din cadrul USM. La această ediție s-a alăturat și Institul de Istorie din Chișinău.

Volumul începe cu un amplu studiu realizat de acad. Andrei Eșanu și dr. Valentina Eșanu, intitulat ”Biblia din 1819 în spațiul etnic și cultural-spiritual românesc”, urrmând și alte studii legate de spațiul eclesial basarabean în veacurile XIX-XX.

Lucrarea este tipărită la Tipografia ”Lexon Prim”, coordonatorii mulțumind dlui Edurad Potîngă și celor care au muncit la această carte.

Pentru cei interesați, volumul poate fi găsit la Biserica ”Întâmpinarea Domnului” din incinta USM.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters