Angela Levința – un pedagog creștin de vocație

Angela Levința, șeful Cabinetului metodic din cadrul Direcției mitropolitane, a ajuns la un frumos popas aniversar. La vârsta când se pot face deja unele bilanțuri, dar și când încă ești plin de inițiative și energie de a le duce la capăt. Încerc deosebite emoții ticluind un mesaj pentru această distinsă doamnă.

În discuții îmi spune de multe ori că se apropie de vârsta „bunicuței” și înțeleg acum că nu e vorba atât de cele șase decenii pentru care se poate mândri, cât de multele experiențe pe care le-a trăit în diferite ipostaze, inclusiv de soție, mamă, bunică. Eu însă vreau să insist pe profilul creștinei și pedagogului Angela Levința.

Probabil vremea și experiențele vieții au ajutat-o să devină o femeie exigentă, întotdeauna corectă, dar blândă și plină de dragoste în același timp (asta le scapă multor pedagogi – blândețea și dragostea!). La toate se mai adaugă răbdarea și înțelepciunea.

Noi, slujitorii, o numim mama, căci este cea care generează atâta viață și căldură în încercarea de a implementa disciplina Religie în instituțiile preuniversitare.

Pot afirma cu certitudine: dacă nu era dna Angela Levința, n-am fi avut atâtea realizări la acest capitol. Este trup și suflet pentru acest obiect școlar, adăugând de fiecare dată că zădarnic le vorbim copiilor în clase despre Dumnezeu, dacă nu se vorbește despre El acasă și în societate.

Înainte de a afla că este pedagog, am descoperit-o în biserică, chiar la strană, credința dumneaei fiind că nu poți transmite mesajul mai convingător decât atunci când însuți trăiești lucrurile.

„La fiecare etapă a vieții tot învățăm. Cel mai mult avem șansa să învățăm de la copilași. Ei emană sinceritate, nevinovăție și o dragoste atât de curată. Să-i ajutăm în descoperirea lui Dumnezeu și nu le va lipsi nimic în viața asta, dar mai lesne în cea de apoi.”, le spunea doamna unor pedagogi creștini.

Grație eforturilor depuse de Angela Levința pe acest tărâm jertfelnic al educației religioase, avem inspectori și metodiști la Religie, această disciplină se predă în sute de școli, se organizează seminare metodice, tabere de lucru, formarea continuă pentru cadre didactice etc.

Cu ocazia acestei aniversări îi urăm să aibă parte de tot ce știm că își dorește de la viaţă: bucurii, împliniri, gânduri senine, lumină în suflet şi multă nădejde în Domnul.

Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze, să vă poarte paşii pe căile plăcute Lui, să vă fie sprijin şi ajutor, iar pacea Lui, care întrece orice pricepere, să vă păzească inima şi gândurile în Hristos Domnul.

O viaţă lungă să trăiţi cu multă demnitate, linişte şi pace sufletească.

Preot Octavian Moșin,

în numele tuturor care se nevoiesc pe tărâmul pedagogic

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters