Apariţie editorială – „Cu Dumnezeu în fiecare zi”

Am citit dintr-o răsuflare versurile creştine semnate de poetul Valeriu Raţă.
Sunt pline de sens, de evlavie şi transmit un mesaj ziditor de suflet.

Autorul trăieşte, cu fiecare rând, încercând să pună în versuri învăţătura de credinţă creştină. Porneşte de la zilele Creaţiei, sensul Vieţii, ajungând la adorarea lui Dumnezeu, preacinstirea Maicii Domnului şi venerarea celor mai importanţi sfinţi ai Creştinătăţii, inclusiv cei naţionali. Sunt dogme şi alte învăţături bune, la care ar fi bine să luăm aminte.
Volumul de poezie creştină Cu Dumnezeu în fiecare zi al lui V. Raţă este preţios din mai multe unghiuri de vedere. Şi – poate cel mai mult – pentru că autorul popularizează într-o formă accesibilă momente-cheie din Sfînta Scriptură. La fel, zugrăveşte nepretenţios, dar veridic, fapta şi jertfa lui Iisus Hristos, alte fapte semnificative din existenţa terestră a Apostolilor, întîmplări pline de învăţăminte din dragostea de credinţa în Dumnezeu a unor personalităţi marcante din istoria Neamului nostru.

Cu certitudine, această carte va cîştiga simpatia şi curiozitatea cititorului şi datorită unei suite de imagini reprezentînd lăcaşuri sfinte ale românilor de pretutindeni. Autorul lor este reputatul economist, publicist şi maestru fotografic dr. Vasile Şoimaru, bine cunoscut unui public larg şi mult apreciat pentru monografiile sale cuprinzătoare de texte şi fotografii extrem de impresionante. Originală – prin viziune artistică – este şi coperta plachetei, executată de artistul plastic Valeriu Herţa.

Credem că în această culegere de poezii creştine ortodoxe este inclusă întreaga experienţă duhovnicească a autorului, care – de la prima vedere – mi-a insuflat încredere, linişte, înţelepciune…

Îi dorim dlui Valeriu Raţă să pună pe hârtie – şi în viitor – ce inima îi spune şi să aibă bucurii din ceea ce face.

Dr. în teologie Octavian MOŞIN,
preot-paroh, Biserica „Întîmpinarea Domnului”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters