Binecuvântare la început de an școlar pentru elevii Liceului Teoretic cu Profil Real „Mihai Marinciuc”

 

Deja a devenit o tradiție ca la Liceul Teoretic cu Profil Real „Mihai Marinciuc” să înceapă anul de învățământ cu binecuvântarea preotului. Și de această dată rugăciunea a fost rostită de către Părintele Octavian Moșin, parohul bisericii “Întâmpinarea Domnului”, din incinta Universității de Stat.

La rugăciunea comună au participat conducerea instituției de învățământ, precum și numeroșii liceeni care s-au rugat Domnului să-i înțelepțească și să-i ajute ca toate cunoștințele dobândite să le folosească atât lor, cât și spre binele întregii societăți.

Părintele Octavian le-a urat dascălilor, precum și învățăceilor un “Doamne ajută!”,  menționând că „Copiii trebuie ajutați să înțeleagă că învață nu pentru părinți, profesori sau note. A învăța este un proces firesc și strict necesar fiecărui om. Nu învățăm de dragul învățăturii, ci pentru ca să ne formăm ca personalități. E grea și anevoioasă calea, însă aduce și roade bune.”

La rândul său, directorul liceului, dl Gînju Gheorghe, a adresat cuvinte de felicitate tuturor elevilor, menționându-i în special pe cei care trec pentru prima dată pragul școlii, dorinci de a intra în Țara Cunoștinților. Totodată d-ul director le-a dorit elevilor succese și un an cu multe realizări frumoase.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters