Biserica Universității de Stat din Moldova alături de studenţii aflaţi în dificultate

La încheierea anului universitar 2013/2014 rectoratul Universităţii de Stat din Moldova, dimpreună cu Biserica „Întâmpinarea Domnului” din campusul universitar, au încurajat mai mulţi studenţi sârguincioşi care se află în dificultate.

Zeci de tineri au beneficiat de produse alimentare, haine, seturi igienice etc., iar pentru 10 studenţi a fost acordat un ajutor bănesc. Aceste bunuri au fost oferite cu multă dragoste de către enoriaşii bisericii „Întâmpinarea Domnului”.

Totodată, câţiva studenţi invalizi au fost binecuvântaţi să-şi petreacă vacanţa la mănăstirile din republică, iar 3 tineri din familii socialmente vulnerabile au fost ajutaţi să-şi găsească un loc de muncă pentru a se putea întreţine.

Dl Nicolae Sadovei, prorector USM, în cadrul întrunirii cu unii tineri a precizat că: „Este necesară această colaborare cu biserica universitară, care este cea mai veche instituţie şi cel mai deosebit edificiu din cadrul campusului studenţesc. Cei legaţi de universitate au un loc de refugiu, de reculegere şi de linişte lăuntrică. Însă biserica vine şi cu un suport pentru toată lumea care îi păşeşte pragul: bătrâni nevoiaşi, invalizi, familii socialmente vulnerabile, persoane deprimate, abuzate, vicioase etc. Astfel, trebuie să ne unim eforturile în vederea susţinerii tuturor celor aflaţi în dificultate”.

La rândul său, preotul Octavian Moşin, parohul capelei studenţeşti, a menţionat: „Biserica universităţii e parte componentă a instituţiei de învăţământ. În acelaşi timp, e un monument ocrotit de stat, datând din anul 1880. Acest edificiu sacru mereu a fost pe lângă o instituţie de învăţământ, fiind un „laborator duhovnicesc” pentru învăţăcei. De rând cu slujbele şi orele de curs legate de programele de spiritualitate creştină, încercăm să susţinem şi latura asistenţei sociale. Zilnic la biserică vin oameni nevoiaşi după ajutor. De câţiva ani, la iniţiativa rectoratului, adunăm bunuri de la credincioşi, iar altora le oferim aceste ajutoare. Astfel, în depozitul bisericii pot fi găsite haine, paste făinoase, jucării, biciclete şi alte bunuri care se împart celor nevoiaşi. În acelaşi timp, colaborăm cu facultăţile şi centrele universitare, încercând să fim alături de angajaţii şi studenţii USM aflaţi în diverse situaţii dificile. Au existat şi tentative de suicid, multă lume este în depresie, alţii necesită intervenţii chirurgicale foarte costisitoare, unele studente devin mame solitare etc. Cei care se adresează sunt luaţi în grija noastră şi încercăm să-i ajutăm în măsura posibilităţilor. Totodată, încercăm să fim alături de tinerii neputincioşi şi orfani, care au nevoie de îngrijire şi susţinere. Să fie toate întru slava Domnului!”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters