Conferința teologico-istorică ”Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni – întemeietorul eparhiei”

Parohia ortodoxă ”Sf. M. Mc. Gheorghe” din capitală, în parteneriat cu Centrul rus pentru știință și cultură, au desfășurat Conferința teologico-istorică ”Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni – întemeietorul eparhiei”.

Evenimentul deschide șirul manifestărilor științifice consacarate bicentenarului Eparhiei Chișinăului și Hotinului. În acest sens, au fost invitați specialiști în demniul istoriei bisericești autohtone, fiind prezente notorietăți din România, Rusia și Ucraina.

Moderatorul evenimentului a fost protoiereul Nicolae Florinschi, care din anii studenției este preocupat de această personalitate eclesială, iar recent a reeditat studiul ”Viața și activitatea Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni”. La conferință au fost prezenți și teologi autohtoni, printre ei numărându-se protoiereii Pavel Borșevschi, Victor Mihalaș, Vasile Ciobanu și Octavian Moșin.

Conferința a presupus și un program cultural-artistic, participanții vizitând câteva mănăstiri și având parte de un concert de suflet.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters