”Copilul și Familia sunt valorile de bază ce formează nucleul societății – și lucrând împreună, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom asigura o familie puternică, unită, solidă, sănătoasă”

Vineri, 26 ianuarie 2017, un grup de preoți ai Bisericii Ortodoxe din Moldova a vizitat Direcția Municipiului Chișinău de Protecție a Drepturilor Copilului (DMPDC), aducând binecuvântarea Iordanului și vestea Botezului Domnului colectivului acestei instituții de menire socială.

Echipa DMPDC, în frunte cu Șefa Direcției, D-na Rodica Terehovschi, a participat la rânduiala sfințirii sediului, intonând împreună cu preoții troparul Praznicului: ”În Iordan botezându-Te Tu, Doamne, închinarea Treimii s-a arătat”.

La finalul rugăciunii, preotul Constatin Cojocaru, Președintele Sectorului Sinodal Asistență Socială și Caritate, a adresat un mesaj de felicitare celor prezenți, menționând: ”Iubiți credincioși! Stimați colegi! Noi astăzi ne-am rugat împreună, chemând harul lui Dumnezeu asupra tuturor colaboratorilor Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului. Ne-am rugat pentru sfințirea acestui sediu, dar, mai întâi de toate, ne-am rugat ca Bunul Dumnezeu să ne întărească și să ne binecuvânteze în munca noastră. Trebuie să știm, omul este cel care sfințește locul. Mântuitorul nostru Iisus Hristos ne cheamă să fim sfinți, să fim desăvârșiți, așa cum și Dumnezeu-Tatăl sfânt și desăvârșit este. Și dacă noi vom munci cu devotament, nădăjduind în puterea lui Dumnezeu, vom izbuti să depășim toate greutățile. Dumneavoastră, ca specialiști în domeniu, noi, ca preoți și dascăli, fiecare în rangul și rolul său, trebuie să ne unim eforturile, pentru a face această țară mai atrăgătoare pentru cetățenii ei. Copilul și Familia sunt valorile de bază ce formează nucleul societății – și lucrând împreună, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom asigura o familie puternică, unită, solidă, sănătoasă!”

Protoiereul Octavian Moșin, Președintele Sectorului Sinodal Activitate în rândul Tineretului, a mulțumit echipei DMPDC pentru fructuoasa colaborare, menționând că de ani buni Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului realizează activități comune cu Biserica Ortodoxă din Moldova, aducând un zâmbet de bucurie și speranță pe chipul celor care nădăjduiesc la un sprijin și un cuvânt de încurajare.

Doamna Rodica Terehovschi, la rândul său, a mulțumit slujitorilor Sfântului Altar pentru rugăciuni și cuvinte de îndrumare duhovnicească, subliniind necesitatea unificării eforturilor și colaborării între autoritățile Statului și Biserică, pentru prosperarea și mântuirea cetățenilor.

Sectorul Sinodal Asistență Socială și Caritate


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters