“Crucii Tale ne închinăm, Stăpâne, şi Sfântă Învierea Ta o lăudăm şi o mărim!”

Marţi, 27 septembrie 2016, de praznicul Înălţării Sfintei Cruci, credincioşii au trăit un moment de mare bucurie duhovnicească participând la Sfânta Liturghie oficiată la Biserica “Întâmpinarea Domnului” din incinta USM.

În cuvântul de învăţătură, parohul bisericii, părintele Octavian Moşin a vorbit despre rolul duhovnicesc al Sfintei Cruci în viaţa creştinului.

„Fiecare dintre oameni poartă în viaţa aceasta o cruce. dar ar trebui să cunoaştem că Dumnezeu nu ne dă o cruce mai grea decât noi putem duce. Când ni se întâmplă o suferinţă şi nu ne-o putem explica, în nici un caz nu trebuie să ne revoltăm împotriva lui Dumnezeu, să cârtim şi să-I reproşăm că ne-a dat o cruce prea greu de purtat. Să fim încredinţaţi că Dumnezeu ştie mai bine decât noi de ce ne încearcă, de multe ori, prin necazuri, greutăţi şi suferinţe. Când crucea este asumată cu nădejde în Dumnezeu şi purtarea sa de grijă, creştinul o va putea purta cu mai multă uşurinţă.

Evocând Crucea, ne amintim de Hristos Cel Înviat și de învierea noastră, a fiecăruia în parte. Iar prin cântarea „Crucii Tale ne închinăm Hristoase şi Sfântă Învierea Ta o lăudăm şi o mărim” ne asumăm Crucea în speranţa Învierii“, a explicat părintele Octavian.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters