Daruri de Sf. Nicolae pentru 100 de pensionari ai Universității de Stat din Moldova

În data de 19 și 20 decembrie, Rectoratul USM, în parteneriat cu biserica universitară ”Întâmpinarea Domnului”, a împărțit 100 de cadouri (colete cu produse alimentare) pentru pensionari.

Darurile au fost pregătite la biserică și distribuite pe la decanate de către un grup de studenți de la Facultatea de Drept.

”Încercăm să fim alături de angajații ajunși în etate, cărora am vrut să le facem ceva plăcut și un modest suport la masa de sărbătoare. Totodată, înțelegem că nu atât conținutul valorează, cât atenția și afecțiunea celor din jur. Este frumos și faptul implicării studenților în realizarea acestui proiect.

Mulțumim enoriașilor bisercii noastre universitare și celor care au jertfit aceste bunuri. Or, din acest an au demarat câteva proiecte sociale în colaborare cu preotul universității Octavian Moșin, printre care se numără oferirea unui prânz gratuit (de luni până vineri) pentru 30 de studenți din familii socialmente vulnerabile, deschiderea unei garderobe sociale, susținerea studenților și angajaților USM care se confruntă cu diverse probleme materiale și duhovnicești”, ne-a mărturisit prof. Violeta Cojocaru, prorector pentru activitatea studențească.

”Anul 2019 presupune activități mult mai concrete și organizate a capelei universitare cu rectoratul și facultățile. În fiecare seară în incinta bisericii se desfășoară întâlniri, discuții și ateliere de lucru cu și pentru tineri. Biserica USM, deci, nu este doar loc de rugăciune, dar și un centru de educație și formare cultural-spirituală.

Le mulțumim tuturor care susțin proiectele noastre, care sunt menite să ne apropie și să cultive dragostea jertfelnică, după modelul hristic.

Ne bucurăm că suntem alături și de vârstnicii acestei instituții, care sunt pilonii și dascălii noștri. În același timp, ne strădum să facem comunicarea și interacțiunea student-profesori și în acest aspect, al dăruirii și întrajutorării”,  a spus preotul Octavian Moșin.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters