Discuție cu asistenţii parentali profesioniști din mun. Chișinău

Recent, la inițiativa dnei  Olga Zaharia, managerul Serviciului Asistență Parentală Profesionistă din cadrul  DMPDC, a fost organizată o întâlnire cu părintele Octavian Moșin, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret.

În activitatea pe care o desfășoară, asistenţii parentali profesioniști, se confruntă cu mai multe probleme ce țin de creșterea și educarea copiilor, adesea ei înșiși având nevoie de o consiliere și un sprijin duhovnicesc.

Astfel, preotul Octavian Moșin a răspuns la mai multe întrebări privind botezul copiilor, depășirea problemelor care apar în adaptarea acestora în familie și încadrarea lor în viața socială.

„Fiecare copil trebuie să se bucure de căldura pe care o oferă o familie. Astfel, ceea ce faceți voi în calitate de asistenți parentali, are o valoare deosebit de mare. Desigur că există și numeroase probleme și greutăți, iar pentru depășirea acestora trebuie să existe o colaborare dintre cei care-și asumă această responsabilitate şi Biserică. Împreună ar trebui să reușim să realizăm această chemare a sufletului de a iubi jertfelnic: „Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să şi-l pună pentru prietenii săi.” (In 15, 13), – a menționat prot. Octavian Moșin.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters