Dumbrăvenii au sărbătorit Naşterea Sf. Ioan Botezătorul

Acum 9 ani se sfinţea prima piatră la temelia noii biserici din Dumbrava cu hramul „Sf. Petru Movilă”. Pereţii zidului arătau destul de înalţi pentru a fi umpluţi cu pământ. La sfatul unui bun dumbrăvean, Vasile Josan, am decis să folosim demisolul locaşului drept bisericuţă de iarnă.

Din anul 2009 am trecut cu slujbele în această biserică, iar acum un an am finisat lucrările de amenajare, fiind pusă piatră adusă de la Beteem şi sfinţite icoanele cu chivote deosebite din fier forjat.

Această bisericuţă îl are drept protector pe Sf. Ioan Botezătorul şi strada centrală din localitate tot în cinstea lui e numită.

Astfel, de hramul bisericii de iarnă, a fost oficiată Sf. Liturghie de către un sobor de slujitori.

După citirea Evangheliei, prot. Octavian Moşin, parohul bisericii, a rostit un cuvânt de învăţătură: „Sfântul Ioan Botezătorul face legătură între cele două testamente. Este înaintemergătorul Domnului, venind cu mesajul de pocăinţă şi cu îndemnul de a urma Mântuitorului. Acest sfânt e un model de asceză şi de rugăciune, e un grabnic rugător pentru fiecare credincios. El ne dă imbold pentru o viaţă înduhovnicită şi ne arată odată în plus că viaţa are caracterul jertfei.” – a menţionat părintele.

La finele Liturghiei s-a săvârşit un Te Deum de mulţumire şi s-au împărţit iconiţe cu chipul sfântului prăznuit aduse şi sfinţite la Sf. Munte de către un bun creştin din localitate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters