Dumbrăvenii au serbat Nașterea Domnului în toiul nopții

De 16 ani la biserica din satul Dumbrava slujba la Nașterea Domnului este oficiată la miez de noapte. Zeci de credincioși, împreună cu un sobor de cinci slujitori, s-au adunat și în acest an la Liturghia praznicală.

Este primul an când Nașterea este sărbătorită în biserica de vară. Tocmai către acest eveniment s-a terminat pictarea turlei bisericii, încheindu-se zugrăvirea celor patru evangheliști și a praznicelor Maicii Domnului.

”Sărbătoarea Întrupării Mântuitorului este una a bucuriei și a familiei. Or, aici la Dumbrava, credincioșii se simt ca într-o familie. Mai mulți locuitori ai satului sunt implicați activ în viața bisericii. Avem staroste, clopotar, paraclisieri, cântăreți și voluntari, care încearcă să susțină viața și proiectele inițiate de către tânăra parohie. Aici ne simțim ca într-o familie lărgită, unde împărtășim bucuriile și necazurile prin care trecem în viața noastră de zi cu zi.

Ultima vreme ne-am deprins și cu slujbele de noapte, pe care le oficiem în fiecare zi de joi spre vineri. Și atât de frumos am trăit această zi de joi, când ne-am adunat mai mulți dumbrăveni și credincioși din alte zone ale municipiului, uniți în același duh al dragostei pentru Dumnezeu.

În această zi nu ne rămâne decât să mulțumim Domnului că este cu noi, că ne binecuvântează în toate lucrările, care, nădăjduim, să fie și de acum înainte spre mântuirea sufletelor noastre”, a menționat părintele-paroh Octavian Moșin în mesajul său către credincioși.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters