Duminica a XX-a după Cincizecime la biserica Întâmpinarea Domnului, USM

Biserica Ortodoxă se află astăzi, 18 octombrie 2015, în Duminica a XX-a după Rusalii. La Sfânta Liturghie, în bisericile ortodoxe s-a citit fragmentul evanghelic de la Sf. Ev. Luca (6, 31-36). La Biserica „Întâmpinarea Domnului” din incinta USM, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de preotul paroh Octavian Moșin.

În predica sa, pr. Octavian, a vorbit despre milostenie și faptele de iubire şi dăruire faţă de aproapele.

Milostenia este porunca lui Dumnezeu, a cărei împlinire este dorită de El mai mult decât jertfele și arderile de tot: “Milă voiesc, iar nu jertfă!”. Creștinul nu poate fi o persoană indiferentă.  Sufletul său tinde să-i cuprindă în sine și pe ceilalți. Omul duhovnicesc se topește de compasiune și durere pentru ceilalți, se roagă pentru ei și le oferă mângâiere. Iar luând povara durerii celorlalți, este întotdeauna fericit, căci Hristos îi ia durerea, dăruindu-i mângâiere duhovnicească.

Una din virtuțile creștine este mila, pe care care se bazează creștinismul nostru. Nu poți să fii creștin, fiind indiferent față de alții. Mila, este esența iubirii de aproapele. Pe cât ești de milostiv cu aproapele, pe atât de milostiv va fi și Dumnezeu cu tine.

În această zi și tinerii din ASCO au încercat să urmeze îndemnul sugerat de pericopa evanghelică. Astfel, după Sfânta Liturghie, ei au îndemnat enoriașii să jertfească din puținul lor pentru a o ajuta pe una din enoriașele bisericii. Pentru donații, enoriașii au fost îndulciți cu desertul pregătit de tineri și cu zâmbetele lor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters