Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi la biserica „Sfântul Petru Movilă” din Dumbrava

În prima duminică a fiecărei luni, pr. Octavian Moșin, parohul bisericii din loc. Dumbrava, este alături de credincioşii din această localitate. Iar în această duminică, pentru a participa la o rugăciune comună, s-au alăturat și tinerii din Asociația Studenților Creștini Ortodocși.

Duminica  Înfricoşătoarei Judecăţi, în care am poposit astăzi, deschide ultima săptămână pregătitoare pentru începutul Postului Mare. Iar mesajul evanghelic al acestei duminici ne ajută să ne aducem aminte și să medităm la faptul că cu toții vom muri și vom ajunge la un moment dat să fim judecați de Dumnezeu. Este un adevăr pe care majoritatea oamenilor nu doresc să conştientizeze.

Fiind preocupat de numeroase griji, ducând o viață plină de diverse activități și obligații, omul contempran ajunge să considere, că aceasta este adevărata viață, și nu mai are nici timp, și nici dorință să mediteze și la cele veșnice. Dar indiferent dacă ne punem aceste întrebări sau nu, fiecare dintre noi va sta la un moment dat în fața Dreptului Judecător. Iar perioada Postului Mare, ne ajută prin pocăință, rugăciune și milostenie să dobândim un răspuns bun la această judecată.

Evanghelia acestei duminici ne descoperă care este esenţa vieții noastre și a mântuirii, şi anume că Dumnezeu Însuși este dragoste şi milostivire, iar criteriul final al judecăţii tuturor oamenilor, indiferent de etnie, poziție socială, bogăție sau sărăcie, este iubirea față de semeni. Astfel, câtă dragoste față de aproapele a arătat fiecare dintre noi în timpul vieţii noastre, atâta binecuvântare va primi și pentru Împărăţia cerurilor.

Să ne ajute Dumnezeu să putem dobândi prin întreaga noastră viață răspuns bun la Înfricoşătoarea Judecată,  ca Mântuirorul Hristos să se recunoască în noi şi în faptele noastre înfăptuite spre slava Sa!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters