Eroii căzuți pentru independența și integritatea republicii comemorați la Academia ”Ștefan cel Mare”

Vineri, 28 februarie, conducerea Academiei ”Ștefan cel Mare” a MAI, a organizat o întâlnire de suflet cu prilejul Zilei comemorării celor căzuți în războiul de pe Nistru, marcată anual la data de 2 martie.

Astfel, în incinta instituției aui fost invitații veteranii acestui conflict armat, fiind pomeniți bravii ostași căzuți pentru independenta și integritatea teritorială a Republicii Moldova. Evenimentul a început la capela instituției cu hramul ”Sf. M. Mc. Gheorghe”, în care au fost așezate fotografiile celor 93 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne decedați în urma războiului din anul 1992. Aici a fost oficiată slujba parastasului pentru veșnica odihnă a eroilor.

Serviciul divin a fost săvârșit de către preotul capelan Octavian Moșin, care a rostit și un panegiric, propunând ca în perioada Postului Mare să fie vizitate și încurajate familiile celor căzuți la datorie.

A urmat partea festivă a întâlnirii, fiind prezentat un film documentar despre conflictul de pe Nistru din 1992, după care veteranii prezenți au primit câte o diplomă din partea conducerii academiei. Evenimentul s-a încheiat cu o masă de pomenire și cu un mesaj de mulțumire a rectorului instituției dr. Dinu Ostavciuc, comisar principal.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters