”Eu exist” – manifestări consacrate Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități

Serviciul Social ”Asistență Personală” din cadrul Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului a desfășurat un set de activități cu genericul ”Eu exist”. Acestea au fost consacrate Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități și s-au desfășurat într-un club sportiv din sectorul Centru al capitalei.

La inaugurarea evenimentului au fost prezenți și reprezentanți ai Mitropoliei Moldovei.
Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, a participat prot. Octavian Moșin, președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret.

Părintele a salutat copiii și părinții din grija serviciului social, menționând că Biserica dintotdeauna încearcă să fie bun sprijin și să încurajeze persoanele cu dizabilități.

”Să știți că sunteți la fel ca ceilalți, adesea mult mai buni, mai sinceri, mai deschiși, mai plini de dragoste. Rămâneți curați la trup și la suflet! Să încercăm a fi uniți în mai multe activități și proiecte, care ne-ar permite să ne cunoaștem, să împărtășim din experiența fiecăruia și să ne susținem reciproc”, a menționat prot. Octavian.

Evenimentul a inclus partea festivă, dar și cea distractivă, care a constat din cântece și jocuri.

Este de menționat faptul că Seviciul Social ”Asistență Personală” al Direcției de mai mulți ani colaborează cu Biserica, organizându-se pelerinaje, expoziții, concursuri și lecții de catehizare pentru beneficiarii acestuia.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters