Facultatea de Istorie și Filosofie prezentă la o activitate de suflet în LT ”Gh. Palade” din satul Puhoi, Ialoveni

Vineri, 25 martie, Liceul Teoretic ”Gheorghe Palade” din satul Puhoi, raionul Ialoveni a organizat activitatea cu genericul: ”Personalitățile notorii din satul Puhoi – promotori ai valorilor neamului”.

La eveniment au fost invitați mai mulți oaspeți, printre care și Universitatea de Stat din Moldova, fiind reprezentată de dl Igor Bercu, prodecanul Facultății de Istorie și Filosofie și pr. Octavian Moșin.

Activitatea a presupus elogierea personalităților din satul Puhoi, la un loc de cinste fiind istoricul Gheorghe Palade, numele căruia îl poartă cu cinste instituția de învățământ.

Dl Igor Bercu a dat citire mesajului rectorului USM – dr. conf. univ. Igor Șarov, care s-a referit la evenimentul istoric din 27 martie 1918 – Unirea Basarabiei cu România și la personalitatea profesorului Gh. Palade, care a realizat importante studii legate de perioada interbelică.

Pr. Octavian Moșin s-a referit la parteneriatul stabilit între USM și liceul din Puhoi, transmițând din partea Facultății de Istorie și Filosofie mai multe materiale didactice și echipamente pentru școală.

Elevii de la Puhoi au venit cu frumoasa inițiativă de a pune un bust în preajma liceului în cinstea istoricului Gh. Palade, implicându-se în identificarea unor surse financiare.

Evenimentul s-a încheiat cu un program artistic, incluzând un recital versuri și cântece patriotice.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters