Formarea continuă pentru profesorii de Religie din Eparhia de Ungheni şi Nisporeni

Cu binecuvântarea PS Episcop Petru de Ungheni şi Nisporeni, în cadrul eparhiei au fost iniţiate cursurile de formare continuă. S-au înscris circa 40 de persoane, majoritatea fiind profesori de religie şi slujitori.

Cursurile se desfăşoară în cadrul Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei în colaborare cu Cabinetul metodic al Direcţiei mitropolitane şi sunt realizate la Liceul „M. Eminescu” din or. Ungheni.

La 21 iunie cursurile au demarat, fiind prezenţi dl Corneliu Prepeliţă, responsabil de disciplină în cadrul DÎTS Ungheni şi dna Angela Levinţa, şefa Cabinetului metodic al Mitropoliei Moldovei.

Primul profesor invitat, ce susţine ore la disciplinele teologice, este preotul Octavian Moşin, conferenţiar la Universitatea de Stat din Moldova.

Cursurile vor dura circa 3 săptămâni şi vor presupune ore cu diverşi specialişti din cadrul IŞE.

La începutul cursurilor a avut loc o întâlnire cu Episcopul Petru, discutându-se perspectivele implementării disciplinei opţionale Religie în şcolile din raioanele Ungheni, Nisporeni, Hânceşti şi Călăraşi, propunându-se desfăşurarea Seminarului metodic republican din anul 2017 la Ungheni.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters