Gala Tineretului Ortodox, la cea de-a VI ediţie, a început cu Sfânta Liturghie la Biserica USM

Duminică, 13 februarie 2021, cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, a fost inaugurată cea de-a VI-a ediţie a Galei Tineretului Ortodox, eveniment ce se desfășoară în fiecare an în duminica dinaintea Întâmpinării Domnului.

Astfel, cu acest prilej, au fost invitați la capela universitară mai multe grupuri de adolescenți și tineri din cuprinsul republicii pentru a participa la Sfânta Liturghie, oficiată de către Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În timpul Liturghiei, cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Dl Vladimir Ciolac, Profesor universitar la Academia de Muzică, Teatru și Arte din Moldova, a fost decorat cu ordinul „Sfântul Ierarh Petru Movilă”.

După încheierea slujbei a avut loc Gala Tineretului Ortodox, ediția a VI-a.

Gala Tineretului Ortodox, organizată anual de Sectorul Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret al Bisericii Ortodoxe din Moldova, are drept scopul ca tinerii să identifice modele care să-i determine să se apropie de Biserică prin împărtășirea valorilor creștin-ortodoxe și încurajarea dialogului dintre grupurile de tineret din toată țara.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters