Gânduri la Învierea Domnului

Am ajuns la o nouă Înviere, sărbătoare a sărbătorilor, care ne umple toate golurile, ne aduce mai multă lumină și nădejde, dar și revărsă mai multă dragoste față de toți și față de toate.

Prin postul petrecut ne-am deșertat trupește, ca să ne umplem sufletește. Cel Care le umple și le plinește pe toate este chiar Hristos.

A fi creștin înseamnă nu doar a demonstra că putem slăbi cu câteva kilograme, căci asta reprezintă o simplă dietă, ci să adăugăm mai multă dragoste vieții noastre.

Prin Învierea Domnului se vrea învierea noastră, pentru o viață mai plină de sens, de legătură cu Dumnezeu și cu aproapele, de pace și de bucurie.

Cuvântul Paști înseamnă trecere, înțelegând că în această viață omul urmează să realizeze cea mai grea trecere: de la omul vechi, adesea mult păcătos și pătimaș, la cel virtuos; de la întuneric la lumină; de la cele pământești la cele cerești; de la ură la dragoste; de la dragostea de sine la cea față de vrăjmași.

Fie ca aceste zile să fie mai senine, să le petrecem în armonie cu cei din jur și să avem folos duhovniocesc din ceea ce facem.

Preot Octavian Moșin


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters