Garderoba socială ”Agapis” a ajuns la Călărași

Garderoba socială ”Agapis” de pe lângă capela universitară ”Întâmpinarea Domnului”, în parteneriat cu Protopopiatul Călărași, s-a deplasat în două sate din raion: Buda și Pîrjolteni.

Preoții parohi din aceste sate Gheorghe Pîrțac și Dumitru Porfireanu au identificat zece familii nevoiașe. Mai întâi s-a mers în satul Buda, unde împreună cu doamna primar Tatiana Timofte, a fost vizitată o familie cu 9 copii. Această familie a fost asigurată cu haine, produse alimentare, scutece pentru copii și i s-a oferit un suport financiar.

Totodată, s-a discutat modalitatea identificării unei locuințe, deoarece membrii familiei stau în gazdă. Apoi a fost vizitată o familie care s-a adresat după ajutor pentru fiul în vârstă de 17 ani, care își pierde vederea. Familia a primit un modest ajutor financiar și produse alimentare, discutându-se cu conducerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să se intervină în regim de urgență în acest caz.

A urmat vizita în satul Pîrjolteni. Aici au fost identificați doi bătrâni singuratici (frate și soră), care au primit produse alimentare, scutece, lenjerie de pat și de corp și un suport financiar. Apoi s-a mers la o bătrână care a fost asigurată cu lemne de foc. Un bărbat moblizat la pat a primit lucruri de primă necesitate, rugându-ne să identificăm un cărucior electric și medicamente. Câteva familii tinere cu mai mulți copii au primit daruri adunate din partea elevilor școlii-grădinițe ”Abeceluș” din or. Durlești.

O familie cu patru copilași și care așteaptă al cincilea copil, ne-a solicitat să îi ajutăm în amenajarea băii. Familiile cu copii au primit haine, produse alimentare, fructe, jucării și o modestă susținere financiară. La final, s-a discutat împreună cu primarul satului Vasile Stavilă și preotul-paroh despre modalitatea susținerii familiilor vizitate și soluționarea problemelor cu care se confruntă.

Majoritatea bunurilor împărțite reprezintă donația familiei Potânga, Mircea și Stela, care sunt băștinași din acest sat, fapt pentru care le mulțumim din partea tuturor celor care au primit ajutor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters