In memoriam: arhidiac. prof. univ. dr. Constantin Voicu

În seara zilei de mierucri, 2 decembrie, după Canonul de pocăință al Domnului nostru Iisus Hristos, care se săvârşește pe perioada postului Nașterii Domnului la Biserica USM, Pr. Octavian Moșin a oficiat o litie pentru nou-adormitul arhid. prof. univ. dr. Constantin Voicu, trecut la cele veșnice în ziua de 13 noiembrie curent, la onorabila vârstă de aproape 86 de ani.

Părintelele Arhidiacon Prof. Univ. Dr. Constantin Voicu a fost un patrolog de excepție și personalitate marcantă a învățământului teologic universitar românesc din ultima jumătate de veac, activând până în ultimele clipe la Facultatea de Teologie din Sibiu, România.

În toamna anului 2010, sub îndrumarea părintelui arhidiacon Constantin Voicu și-a elaborat și susținut teza de doctorat părintele Octavian Moșin, care a fost unul din cei 95 de discipoli care au susținut teze sub îndrumarea și conducerea sa.

Astfel, părintele Octavian a vorbit celor prezenţi despre personalitatea părintelui profesor, studiile şi contribuţia sa ştiinţifică.

Dumnezeu să-i dea odihnă veşnică în lumina Împărăţiei Sale!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters