Inaugurarea unei biblioteci la Penitenciarul Nr. 18-Brănești

Vineri, 1 iulie 2022, Penitenciarul Nr. 18-Brănești a inaugurat biblioteca instituției, care a fost binecuvântată după ample lucrări de renovare.

La eveniment au participat: secretara de stat a Ministerului Justiției, Nadejda Burciu, directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor, Anatolie Falca, reprezentanții Oficiului Avocatului Poporului, scriitorii Iulian Filip și Aurelian Silvestru, preoții capelani Octavian Moșin, Nicolae Andrieș și Dumitru Burlacu, reprezentanți ai ANP și instituția gazdă.

Scriitorii Iulian Filip și Aurelian Silvestru au donat noii biblioteci un lot de carte din colecțiile personale și din partea Bibliotecii Naționale.

Au adus un aport bibliotecii și preoții capelani prezenți, printr-o donație de carte ortodoxă, de circa 300 de exemplare, care va fi pusă la dispoziția cititorilor prin paraclisul din incinta penitenciarului.

La finele evenimentului prot. Nicolae Andrieș, președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Instituțiile Penitenciare, în comun cu preotul capelan a sfințit biblioteca.

Este de menționat faptul că de astăzi se dă start, la nivel de Direcție mitropolitană, campaniei ”Cuvântul lui Dumnezeu în fiecare casă”, prin care, cu susținerea Asociației Ortodoxe ”Sf. Filaret cel Milostiv” din Iași, România, se vrea asigurarea cu carte religioasă a cât mai multe parohii și instituții în care lipsește cartea religioasă.

Pentru implicarea în renovarea sediului, dotarea bibliotecii cu mobilier și literatură științifică și teologică, preotul Octavian Moșin a fost menționat cu Diplomă de onoare din partea ANP.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters