Întâlnire duhovnicească și donație de carte la Academia de Teologie Ortodoxă din Moldova

Luni, 24 octombrie, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, în cadrul Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, au reînceput întâlnirile duhovnicești cu elevii și studenții instituției.

Tema: ”Paisianismul în spațiul sud-est european”.

A conferențiat prot. Octavian Moșin, profesor la disciplina Istoria Bisericii Ortodoxe Române, participând prot. Andrei Oistric, decan, profesor la disciplina Studiul Noului Testament, și prot. Victor Ceresău, profesor la disciplina Teologie Liturgică, precum și zeci de învățăcei ai instituției.

Tema abordată e în contextul celor 300 de ani de la nașterea Sf. Paisie de la Neamț, cel care a promovat isihasmul în spațiul românesc.

În aceeași zi, cu implicarea prot. Vetcislav Cazacu, prorectorul Academiei, pentru toți seminariștii și studenții școlilor duhovnicești au fost împărțite seturi de carte teologică și religioasă, oferite de către Asociația Studenților Creștini Ortodocși din Moldova, Asociația ”Sf. Filaret cel Milostiv” din Iași și Centrul de Cercetări Istorice “Pr. Dumitru Bălaşa”, Râmnicu-Vâlcea, România.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters