Lecții de etică prin prisma moralei creștine pentru copii și adolescenți

Lecții de etică prin prisma moralei creștine pentru copii și adolescenți, dar și sesiuni de educație corectă a copiilor pentru părinți – sunt cursuri noi la Centrul de dezvoltare personală “ABeZe”, predate de preotul Octavian Moșin.

Cu o bogată experiență de a transmite bunele învățăminte, cu un tact deosebit de a asculta și de a îndruma pe calea cea dreaptă fiecare persoană în parte, cu o credință și o dăruire puternică în tot ceea ce face, preotul Moșin este persoana cea mai indicată să ofere sfaturi de educație a bunei conduite prin prisma moralei creștine.

Ceea ce vor învăța cei care vor frecventa orele predate de preotul Moșin și de rând cu el specialiști din domeniul psiho-pedagogic, va fi o adevărată lecție de viață.

Sesiunea pentru părinți va fi ceva special, ceva deosebit, ceva ce nu s-a mai organizat până în prezent. Deoarece mulți părinți caută idei de a educa într-un spirit cât mai corect copiii lor, de a le găsi alternative pentru a nu mai fi dependenți de internet, acest curs va da răspuns la multe preocupări. Mai mult, părinții vor face schimb de experiență dar, totodată, vor obține și multe sfaturi practice.

Grupurile vor fi mici, de până la 10 persoane, iar orele vor avea loc de 2 ori pe săptămână, după amiază sau seara. Durata cursurilor – 4 luni.

“Este o onoare pentru noi să fim binecuvântați de părintele Octavian Moșin și să-l avem în colectivul nostru. Cred că pentru copii, dar și pentru părinți vor fi niște învățături cu totul speciale, mai ales că preotul este un om cu totul deosebit prin felul de a spune ce este bine și ce este rău. Societatea noastră uită unde se începe decența și unde se încheie normele de bună purtare. Cu siguranță, cei care vor fi discipolii preotului își vor schimba viziunea despre ceea ce este o viață plăcută și despre felul lor manierat de a fi”, a menționat directorul Centrului, Dorina Arsene.

Iată ce ne spune și părintele Octavian: ”Am acceptat cu multă bucurie propunerea ABeZe de a forma o echipă viabilă în vederea cultivării nu doar a unor bune maniere, dar și a moralei noastre creștine. Să nu le fie frică celor care vor opta pentru astfel de cursuri, pentru că nu facem atât teologie, cât pedagogie.

Încercăm să reieșim din realitățile vieții contemporane, dar căutând la experiența de veacuri a înaintașilor noștri, care au dat dovadă de verticalitate și de moralitate rafinată. Adesea copiii ne educă, totodată, tinerele vlăstare necesită a fi ghidate la timp. Să evităm eșecurile în procesul formării și educației noii generații. Poate mai mult folos vom aduce părinților, care adesea stau în fața celui mai dificil examen – viața de familie. Să împărtășim din experiența specialiștilor din diverse domenii, să sorbim din experiența celor din jur, înțelegând că fiecare este unic și necesită o abordare individuală”.

Preotul Octavian Moșin slujește la biserica “Întâmpinarea Domnului” a Universităţii de Stat din Chișinău, dar și la biserica “Sf. Ierarh Petru Movilă” din localitatea Dumbrava.

Centrul “ABeZe” este înființat în anul 2011 și propune cursuri de dezvoltare personală: arta vorbirii, bune maniere, ședințe individuale la psiholog, pregătirea copiilor pentru școală, limba engleză, pentru toate categoriile de vârstă, cu un orar flexibil.

sursa http://abeze.wordpress.com/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters