Mai mulți copii din Parohia Dumbrava au prevestit Nașterea Domnului

Din data de 2 ianuarie, Duminica înaintea Nașterii Domnului, copiii din cadrul bisericii cu hramul ”Sf. Petru Movilă” din Dumbrava au început să vestească mărețul praznic al Întrupării Mântuitorului.

După slujba duminicală, peste 30 de copii au venit cu un buchet de colinde, după care au mers prin sat cu Steaua.

Au fost colindate zeci de case, copiii ostenindu-se și bucurându-se prin prevestirea evenimentului Nașterii timp de patru zile.

”Astăzi, când atâția părinți se plâng că copiii lor nu mai vor să iasă din case și nu-i pot rupe de noile tehnologii, venim cu această firească implicare a lor în diverse activități ale Parohiei Dumbrava. Unii așteaptă cu nerăbdare Școala Duminicală, unde învață lucruri bune și ziditoare, alții se cunosc pe filiera studierii unei limbi străine sau la cercul de pictură, însă cea mai vie implicare a acestora e înaintea Nașterii Domnului. Copiii merg din casă în casă, urându-le gospodarilor cu atâta sinceritate ani mulți și bucurii de la Domnului. Pentru copii colinda e o adevărată rugăciune, cântată cu toată dăruirea, înțelegând, că doar un copil poate oferi totul, dezinteresat.

În același timp, micuții s-au bucurat de darurile primite. Privindu-i, aveai impresia că n-au mai văzut dulciuri, fructe… se bucurau chiar de o bucată de colac.

Cred că așa lucrează Domnul, să fie împliniți și cei care oferă daruri și încurajați cei care se ostenesc.

Acum, în preajma sărbătorii Nașterii Domnului, vreau să mulțumesc celor care s-au trudit în aceste zile, copilașilor, dimpreună cu părinții, precum și celor care n-au rămas indiferenți și au primit cântarea îngerească în casele lor.”, a menționat părintele Octavian Moșin.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters