Mesaje de felicitare primite de părintele Octavian Moşin cu ocazia zilei de naştere şi 15 ani de slujire lui Dumnezeu şi oamenilor

Cu ocazia împlinirii a 39 de ani de viață pământească  şi 15 ani de slujire lui Dumnezeu şi oamenilor, mai multă lume a avut un gând bun şi un cuvând de recunoștință pentru părintele Octavian Moşin. În continuare, vă prezentăm mesajele acestora:

Multstimate părinte Octavian, fratele meu întru Hristos!

Fiecare an trăit este o bucurie şi un prilej în plus de a mulţumi lui Dumnezeu! Vreau să vă felicit cu ziua de naştere dorindu-Vă multă sănătate, să aveţi alături oameni sinceri şi binevoitori. Având în vedere că sunteţi înconjurat de studenţi dorim să Vă vedem mereu tânăr şi energic! La mulţi şi binecuvântaţi ani!

Cu dragoste preotul Nicolae Ciobanu, preşedinte al Sectorului Sinodal Activităţi Culturale.

*

*

Dragă Părinte, mă bucur mult că vă cunosc, că mi-aţi fost profesor şi că suntem colegi în împreună slujire. Credinţa, râvna şi dragostea de cele sfinte, pe care o aveţi, să ştiţi că îi motivează pe mulţi de a-L urma pe Dumnezeu. Cu acest prilej vă doresc a tot creşte în toate virtuţile creştine spre desăvârsirea sufletului şi spre Salva lui Dumnezeu.

Arhim. Iov (Cristea)

*

Viața e cel mai frumos dar de la Dumnezeu, și tot viața ne ofera cele mai frumoase ocazii de a slăvi pe El. Astfel, dumneavoastră ați ales cel mai frumos drum, drumul slujirii lui Dumnezei și oamenilor. Astăzi, la popas aniversar va doresc ca în continuarea timpului cu același elan să munciți pentru cauza Bisericii noastre, iar Domnul va rasplăti truda dumneavoastră dăruindu-vă sănatate, dragoste, respect și apreciere. La Multi Ani și toți în paza lui Dumnezeu!!!

Pr. Ioan Frunză

*

Cu multă prețuire şi considerație, permiteți-mi să vă adresez sincere felicitări şi urări de bine cu prilejul zilei Dvs. de naştere!

Una cerem de la Dumnezeu – să vă țină în pace, întreg, cinstit, sănătos, îndelungat în zile, drept învățând cuvântul adevărului lui Hristos!

La mulți ani, Mult Stimate şi iubitul nostru paroh şi blândul nostru păstor, Părintele Octavian!

Protodiacon Anatolie Cobzac

*

Eram la o răscruce. Pe care potecă s-o iau? Unde va duce ea? Lungi cărări până la tine, Doamne! Aveam nevoie de o mână în care să am încredere, de paşi care să nu şovăie şi de ochi care să mustre cu blândeţe.  Toate acestea le-am găsit, la dumneavoastră, părinte. Poate nu am reuşit să realizez mari schimbări în viaţa mea duhovnicească, său să merg mult mai sigur pe această cale, dar m-aţi ajutat să primesc viaţa aşa cum este ea, cu bucuriile şi tristeţile ei. Acum ştiu să descopăr în jur zâmbete şi chipuri de lumină, lacrima nu mă mai arde, ci înviorează… sărut mâna, părinte!

Cu prilejul zilei de naştere, vreau să vă doresc o viaţă lungă şi frumoasă, oameni sinceri şi buni în jur şi cât mai multe motive de bucurie! Bunul Dumnezeu să Vă dea putere să răspândiţi în continuare cuvântul, lumina şi darul Evangheliei, de care avem atâta nevoie, şi, mai presus de toate, să ne oferiţi binecuvântarea, iertarea şi dragostea pentru noi toţi şi pentru toate. Bucurie să Vă dea Dumnezeu întru mulţi, buni, fericiţi şi sănătoşi ani, Părinte!

Lozan Natalia

*

Să ramâneți mereu așa cum sunteți, un preot de scumpă valoare, un preot care este asemenea soarelui, care cu razele sale împrăștie norii tristeții care apar în viaţa mea. Un preot asemenea îngerului, care cu aripile sale mă ridică, atunci cînd cad! Va mulțumesc mult pentru tot!

La mulţi ani!

Vladimir Marco

*

Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să vă însoţească pretutindeni…şi fie ca Bunul Dumnezeu să vă inunde sufletul cu bucurie şi să vă aibă mereu în pază!

Ziua asta să fie un prilej de bucurie pentru dumneavoastră, să simţiți mai puţin apăsarea grijilor şi să vă umple gândurile şi sufletul de căldură. Vă doresc o zi cât mai frumoasă!!

Sincere felicitări! La muţi ani!

Aliona Russu

*

Viaţa este o alegere continuă, iar un sfat sincer, o îndrumare te ajută să eviţi o cale greşita şi uneori îţi poate schimba chiar şi viaţa. Părintele Octavian este o persoană care îşi asumă responsabilitatea pentru calea corect aleasă a fiecărei persoane pe care o cunoaşte – cu un ghând bun, cu o povaţă, cu o încurajare, şi niciodată cu reproşuri. Îi mulţumesc pentru răbdarea, dragostea şi înţelegerea pe care o manifestă faţă de noi. Îi doresc sănătatem bucurii, ghânduri bune, ani mulţi şi fericiţi şi mântuire sufletească.

Cristina Boldurat

*

În această zi, binecuvântată de Dumnezeu, în care îi sărbătorim pe Sfinții Împărați Constantin și Elena dvs. vă sărbătoriți ziua de naștere. Cu această ocazie, Vă doresc să vă dea Domnul Judecată înțeleaptă, multă Sănătate, Răbdare, iar Crucea pe care o aveți, să o duceți cu demninate și să fiți, în continuare, un apostol al Cuvîntului lui Dumnezeu  pentru toți cei tineri la chip și suflet. La mulți și fericiți ani!!!

Zubcu Irina

*

La mulţi ani! Vă dorim multa inspiraţie, pace în suflet şi realizări frumoase.

Elena Lupu

*

În această zi frumoasă

Cu drag noi ne-amintim

Că în capela noastră

Un bun păstor sărbătorim

Îți mulțumim, Părinte

Că te afli printre noi

Că vocea ta cuminte

În inimi, dragoste altoi

Că ai răbdare multă

Pe toți să ne asculți

Şi cu smerita-ţi rugă

Răspuns bun, să primim ne-ajuţi

Ca din dulci ispite,

Ne-arăţi  cum să ieșim

Şi spre cele Sfinte

Ne chemi să năzuim

Să ne trăiești Parinte !

Viața ta sa ne fie povață

Și cu luare aminte

Să ne înveți,  precum Te și Învaţă.

Dorel Ţurcanu

*

Mult stimate părinte Părinte Octavian, La Mulți Ani !!!

În această zi minunată vă transmit cele mai frumoase gînduri de bine, sănătate şi fericire. Vă doresc în continuare în activitatea dumneavoastră pastorală, misionară şi culturală, succese și realizări frumoase, care să fie spre slava lui Dumnezeu şi binele Bisericii.

Dumnezeu să vă aibă în paza Lui, să vă ofere toate bunătățile vieții și să gustați din ele în preajma celor mai dragi persoane dvs. La Mulți Ani !!!

Valentin Ceban

*

Pentru mine, părintele Octavian este sprijin și alinare. Fiecare îndrumare a sa este asemeni unei picături de aghiazmă care-mi întărește credința și mă luminează în toate, aducându-mi bucuria pe față.

Pentru cineva părintele este un duhovnic bun, pentru altcineva un prieten și cu siguranță în urma dialogurilor cu dumnealui, fiecare pleacă râvnind înțelepțire, gânduri bune și dorința de a schimba lucrurile în bine.

Așadar, cu ocazia frumoasei aniversări de 39 ani, aduc sincere mulțumiri și închinăciuni părintelui Octavian pentru dragostea și timpul acordat nouă, dorindu-i  ca bunul Dumnezeu să-i ocrotească și binecuvânteze întreaga familie, trimțându-i sănătate, puterea de a munci, slujind în continuare cu drag Lui Dumnezeu.

La mulți ani părinte!

Botnari Victoria

*

Felicitări părinte!

Dacă aș începe să scriu un discurs despre părintele Octavian, cred că aș începe cu recunoștința pentru toate câte le face pentru noi tinerii, cei care alergăm ca niște pui în jurul găinii, căutînd căldură, înțelegere și susținere. Cred că cea mai frumoasă urare pentru părinte, ar fi o RUGĂCIUNE, și cum spunea cineva …să dea Domnul ca ea să fie veșnică!

Natalia Borș

*

Mult stimate părinte Octavian, în această minunată zi, ne rugam bunului Dumnezeu sa va dea deplină sănătate trupească şi sufletească, înţelepciune de la Domnul ca să păstoriţi şi în continuare tot cu aceeaşi râvnă duhovnicească pe care o purtaţi pentru toţi binecredincioşii. LA MUȚI ȘI BINECUVINTAȚI ANI!

Vasile Manica

*

Părinte Octavian, la Mulți Ani!

Să fiți sănătos, fericit, să aveți ajutor de la Bunul Dumnezeu și să fiți mereu alături de cei dragi.

Elena Pruteanu

*

Parinte, vă felicit cu această zi frumoasă şi vă doresc ca oricând ve-ţi bate, Dumnezeu să vă deschidă. Multă sănătate vă doresc.

Alexandru Pruteanu

*

Dragă, Parinte Octavian!Vreau să aduc sincere mulţumuri pentru tot ce aţi realizat pentru mine, ca un adevărat tată, mă simt ca acasă, ca în familie când suntem împreună la biserica, cu membrii ASCO şi enoriaşii bisericii.

Un adevărat duhovnic, şi eu un nevrednic ucenic, un exemplu relevant de conduită, dedicaţie, bogăţie duhovnicească, dragoste. Sunt nespus de bucuros că v-am întâlnit şi că aţi avut răbdare şi încredere în mine, să îmi fie iertată stângăcia mea în multe aspecte, ţin să mă corectez la cuvântul şi rugăciunile sfinţiei voastre.

Vreau să vă aduc sincere şi calde felicitări cu ocazie zilei de naştere, dorindu-vă sănătate, realizări frumoase, ani plini de bucurii şi să ne fiţi alături în continuare, aşa cum v-am cunoscut! La multi ani, Preacucernice Părinte Octavian!

Oleg Cebotari

*

Preacucernice Părinte, Octavian!

Cu prilejul aniversării zilei dvs. de naștere, vă adresăm cele mai sincere urări de sănătate, viață îndelungată, spor în muncă și realizări frumoase în activitatea dvs. pastorală, misionară, culturală și conferențiară.

Avem fericita ocazie să vă avem anume pe Dvs. în calitate de preot-duhovnic, și sîntem profund recunoscători pentru sîrguința cu care ne luminați și ne îndrumați drumul către Hristos.

Ne rugăm Bunului Dumnezeu ca și de acum înainte așa să vă păzească și să vă dăruiască spor și ajutor în toate activitățile bineplacute Lui, în care mereu sînteți implicat, ca și în continuare să fiți același exemplu viu de urmat, de slujire și dăruire.

Fie ca Dumnezeu întotdeauna să-și reverse neîncetat Harul Său cel sfînt, astfel încît și noi dimpreună cu Dvs. să ne bucurăm de darurile și bucuriile duhovnicești, întru Iisus Hristos Domnul nostru. Vă îmbrățișăm cu mult drag, ca pe un bun părinte, povățuitor și în toate îndrumător

Cu mult respect, Ceban Olga împreună cu familia

*

Sincere felicitări cu ocazia zilei de naştere, Părinte!
Bunul Dumnezeu şi Măicuţa Domnului să vă îndrume paşii în viaţă astfel încât să savuraţi din Dulceaţa Raiului.
Iar pentru noi, copiii duhovniceşti şi mirenii, Domnul să vă dea putere, răbdare şi dragoste pentru a ne povăţui în viaţă. Dar mai ales Dragoste, care cu adevarat face mari minuni!
La multi ani, Dragul nostru Părinte Octavian şi mulţumim că sunteți!

Marina Onica

*

Trei drumuri mă țin pe lumea asta. Unul la Londra. Al doilea la Țigănești. Şi al treilea la biserica USM. În zilele când Londra-i în ceţuri, Țigăneștii surpat în zăpezi, rămîne doar ultimul.

Mulţumesc părinte Octavian că-l ţii deschis pe orice anotimp şi pentru orice pribeag. La mulţi ani şi multă bărbăție duhovnicescă!

Ion Bradu

*

Zicea Sfântul Paisie Aghioritul că: „Fiecare trebuie sa ajunga la punctul sa le vada pe toate curate. Pe toate trebuie sa le justifice in sensul cel bun” şi „un gand bun, curat, are mai mare putere decât orice nevoinţă.” Astfel, vă dorim să aveți doar gânduri bune și pe toate să le vedeți curate, pe toate să le justificați în sensul bun.

Dumitru Călătorul

*

Domnul să vă dea lumină să ne luminaţi şi nouă ca un far din vârful stâncii! La mulţi ani!

Igor Caplevatchi

Oamenii care trăiesc autentic sunt cei care inspiră, cei care devin pentru alții un exemplu de viață. Vă cunosc de șase ani, prima dată v-am văzut de Ziua Mironosițelor și tot de atunci mă îndrumați spre a fi parte din veșnicie! Așa în timp cu susținerea și încurajarea dumneavoastră am învățat și învăț ce înseamnă trăirea frumoasă, ce înseamnă viața și cum să o trăiesc așa încât să mă simt împlinită. Ori sunteți printre foarte puținii care au reușit și reușesc să mă redirecționeze către mine însumi, spre o autoanaliză minuțioasă și spre creștere.

Vreau să subliniez unicitatea, sinceritatea și delicatețea de care dați dovadă și să vă mulțumesc pentru ceea ce sunteți și cum sunteți, mereu la timpul potrivit și cu cuvînt pe măsură!

Sunteți un om tare drag sufletului meu și în această zi vreau să vă felicit cu ocazia zilei de naștere, să vă urez toate cele spre liniștea și bucuria sufletului!!

La mulți ani, părinte!!

Cu admirație și respect, Elena Moroșanu

*

Liniște sufletească, alese bucurii duhovnicești, realizări frumoase părintelui Octavian. Și dea Domnul să ne întâlnim și la poarta raiului.

Ghenadie Brăguţă

*

Păstorul sufletesc, binecuvântat de Dumnezeu, ce veghează razele curățeniei și ale desăvârșirii morale, întru îndrumarea adevărată a poporului, pe drumurile ce duc la mulțumire și la fericire veșnică vă reprezintă Preacucernice Părinte Octavian.

Cu ocazia înfloririi unui nou trandafir în buchetul vieții vă aducem din adâncul inimii sincere și călduroase felicitări.

Cu o enormă dragoste, rugăm pe Bunul Dumnezeu să vă dăruiască sănătate sufletească și trupească, bucurie nemărginită în cele duhovnicești, inspirație în cuvânt și putere în slăvirea Sfintei Biserici. Sporire în dreapta credință și împărtășirea de cunoștințele spirituale ale fiecăruia dintre noi.

Să fiți înconjurat de liniște, pace și mângâiat de tot ce e frumos!

La mulți și binecuvântați ani!

Vascan Alexandru

*

Prin ceea ce faceți, Preacucernice Părinte Octavian, ne demonstrați că ortodoxia este bucuria conviețuirii cu aproapele; e bucuria într-ajutorării reciproce. Cu deosebită plecăciune vă mulțumim că ne-ați învățat că Biserică înseamnă comunitate, trăire împreună…

*

Mare bucurie este să găsești un preot astăzi… Noi, cei care am pășit pragul bisericii ,,Întâmpinarea Domnului’’ ne-am învrednicit de a vă cunoaște pe dumneavoastră, părinte Octavian. Vă mulțumim pentru căldură, grijă permanentă, îndrumări…

*

Sincere urări de sănătate adresăm astăzi, în zi de sărbătoare, scumpului nostru preot, părintelui Octavian Moșin.

Vă dorim, preacucernice ca Bunul Dumnezeu să vă întărească pe drumul anevoios, dar mântuitor al ortodoxiei. Să fiți luminat de Sus, ca să aduceți lumină celor din jur. Bucuria și liniștea sufletească să vă fie răsplată pentru truda enormă pe tărâmul bisericesc.

LA MULȚI ANI!

Silvia Gadrag

*

La Mulți Ani și toți binecuvântați, Părinte Octavian! Domnul să Vă aibă în paza Sa și sa Vă ocrotească familia, spor în tot ce faceți, creștere duhovnicească și mântuire sufletească ! Vă mulțumesc că existați Părinte!

Irina Cristian

*

Îi mulțumesc Bunului Dumnezeu că mi-a scos în cale un om înțelept, ajutător, blând, milostiv și îngăduitor precum sunteți dumnevoastră. Cu ocazia acestei zile deosebite vă urez să aveți parte de tot ce vă doriți de la viață: dragoste, bucurii, gânduri senine, nădejde și lumină în suflet.

Dumnezeu să vă binecuvânteze, să vă poartă pașii pe căile plăcute Lui, să vă fie sprijin și ajutor, iar pacea Lui, care întrece orice pricepere, să vă păzească inima și gândurile în Iisus Hristos.

Un sincer și un călduros La mulți ani!

Cu mult respect Maria Cucută-Rujină

*

Mult stimate părinte Octavian, ne adresăm către dvs în această minunată zi, cu cele mai frumoase şi curate gânduri, dorindu-vă deplină sănătate trupească şi sufletească, înţelepciune de la bunul Dumnezeu ca să ne păstoriţi şi în continuare tot cu aceeaşi râvnă duhovnicească pe care o purtaţi pentru toţi binecredincioşii parohiei.

Vă dorim ca pacea şi liniştea să domnească în familia dvs, să ne fiţi şi în continuare un exemplu de soţ iubitor, tată milostiv, prieten adevărat şi preot evlavios cum v-am ştiut pînă acum.

Să ne adune bunul Dumnezeu sărbătoare de sărbătoare la Sf. Biserică ca să ne umpleţi mintea şi sufletele de înţelepciunea şi frumuseţea credinţei noastre ortodoxe, iar prin predicile pe care ni le spuneţi la fiecare slujbă să ne întărim în credinţă ca să ne ducem crucea vieţii cu dragoste, smerenie, ascultare şi fără cîrtire.

Valentina Pozneacov, Ion Surdu

*

Stimate părinte Octavian,

Cu prilejul aniversării d-voastră, vă aducem cele mai sincere și călduroase urări de bine!

Vă dorim multă, multă sănătate, putere și răbdare! Dumnezeu să vă ajute în tot ceasul și în tot locul!

Multă prosperitate, pace, iubire, bună-înțelegere în familia d-voastră!

Copiii să crească sănătoși și să vă aducă doar bucurii!

Mulțumim pentru toată grija, bunăvoința, deschiderea și dragostea pe care o aveți față de toți oamenii!

La mulți, mulți ani!!!

Cu respect și considerațiune,

Familia Banari

*

Viaţa ne oferă multe încercări şi ne dă posibilitatea de a trece prin multe obstacole oferindu-ne astfel astfel şansa să devenim mai buni. Mulţumesc lui Dumnezeu Părinte că de fiecare dată mi-aţi oferit sprijinul de care am nevoie ca să mă ridic. De ziua dvs Părinte vă urez un călduros „La mulţi ani”. Dumnezeu sa vă aibă în paza Lui, multă multă sănătate, putere şi bucurii de la cei dragi.

Cu drag, Mihaela Moroşanu

*

Dintre toate profesiile existente cele mai mari cerințe le avem față de reprezentanții a trei, nici pe departe cele mai plătite: față de medici, profesori și preoți. Oricine și oriunde își poate permite să-i categorisească, să le caute neajunsuri, să le pretindă a fi ideali și, mai ales, să poată trăi fără bani.

Când e vorba de sănătate, căutăm, întrebăm până ajungem la specialistul care, cel puțin așa credem, ne va trata bolile trupului cu cele mai eficiente remedii. Și când avem posibilitatea de a alege un profesor pentru noi sau pentru copiii noștri, recurgem la cunoștințe, relații, păreri pe internet, pentru a-l găsi pe cel mai dedicat. Cu preoți, nu știu de ce, procedăm altfel. Ne decepționăm ușor și, ca regulă, nu de o persoană anume, ci de biserică, de sistem. Și, cu maladii sufletești devenite cronice, ne îndepărtăm sigur de potirul cu leacul mult râvnit.

Ferice de cei care și-au recunoscut din prima într-un preot duhovnicul. Ferice de cei care au fost mângâiați de mici de mâna unui slujitor cu har. Dar mai ales ferice de cei care au avut răbdare să-l găsească. Și ca să fiu mai concisă – mă bucur ca pentru mine, pentru toți cei care îl cunosc pe părintele nostru Octavian Moșin. Entuziasm de adolescent, energie de tânăr, înțelepciune de om trecut prin ani și experiență, răbdare și blândețe feminină, fermitate de bărbat, bucurie de copil – toate într-o singură persoană. Părintele Octavian știe să pună la treabă, dar și să-și suflece mânicile ca să vedem cum se face, poartă discuții cu mari teologi și învățați pe teme sofisticate, dar își apleacă urechea și la șoaptele unei bătrâne, la scâncetul unui copil neajutorat, vine cu soluții pentru asanarea sistemului educațional, dar se oprește și la rugămintea unui tânăr de a-l ajuta să cucerească inima unei fete dragi.

Mulți se întreabă: de unde atâta energie, cum de reușește să se implice în atâtea activități și să le ducă pe toate la un sfârșit ce trezește doar admirație? Când își pregătește predicile convingătoare – cu citate, cu metafore, cu parabole, cu doze de umor? Cum de mai are timp pentru articole de atitudine și reflecții printre cununii, botezuri, sfințiri de case, construcția bisericii și încă multe, multe altele? Probabil pentru că e ajutat de marea lui încredere în Dumnezeu, combinată reușit cu credința populară că Dumnezeu dă, dar în traistă nu pune. Dar, în  primul rând, pentru că preoția pentru părintele Octavian nu e doar profesie, e vocație. Iar faptul că-l avem lângă noi e o binecuvântare. Să ne trăiți, dragul nostru părinte, mulți ani cu sănătate, cu împliniri, cu bucuria lucrului făcut frumos. Domnul să vă inspire la noi idei, iar turma pe care o păstoriți cu har să se mărească și să vă susține în realizarea lor.

Cu dragoste și recunoștință, Ludmila Pădureț

*

Arsenie Papacioc zicea că nici un om nu vine întîmplător în viața noastră. Cred cu tărie în aceste cuvinte. Pe părintele Octavian l-am cunoscut de curînd. M-a impresionat prin deschiderea sa față de oameni. Găsește în tolba sufletului un cuvânt mîngîetor pentru fiecare. Aş putea să-l eticheteze ca un duhovnic al tinerilor. Nu am mai întîlnit atît de mulți tineri în biserică decît aici, la biserica Universității de Stat din Republica Moldova. La ceas de popas aniversar vreau să-i doresc sănătate, pace, răbdare şi mulțumire sufletească în frumoasa și nobila misiune . La mulți şi binecuvîntați ani, părinte!

Marina Vilcu

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters