Nicolae Dabija – Poetul ca Apostol

Poet, editorialist, prozator, vicepreşedinte al Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni şi încă atâtea alte ipostaze, în care academicianul Nicolae Dabija se afirmă ca un înflăcărat apărător al valorilor naţionale. Astăzi omul de cultură a fost omagiat de societatea academică la cei 65 de ani de la naştere, relatează Mesager.
„De multe ori am impresia că mi-am ales locul unde să mă nasc, părinţii, neamul, limba. Dar lucrul cel mai important că mi-am ales timpul, un timp zbuciumat, când s-au prăbuşit imperiile, când s-a prăbuşit comunismul, Zidul Berlinului. Și, iată, noi scriitorii, în această perioadă ne-am făcut datoria de oameni, care au pledat pentru valori, pentru libertatea cuvântului, pentru că de la această Libertate a cuvântului au pornit toate”, a menționat, în cadrul unei adunări festive, Nicolae Dabija.

Preşedintele Nicolae Timofti a semnat, astăzi, decretul privind conferirea titlului „Om emerit” poetului Nicolae Dabija. Iar academicianul Gheorghe Duca, în semn de recunoaştere a valorii creaţiei şi cercetării ştiinţifice, i-a prins la piept cea mai înaltă distincţie a Academiei de Ştiinţe, medalia „Dimitrie Cantemir”.

Sursa: www.trm.md


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters