O întâlnire cu cercul studențesc „Baladă pentru Basarabia”

Cercul studențesc „Baladă pentru Basarabia” al Facultății de Teologie Ortodoxă a organizat Miercuri, 16 noiembrie 2016, o seara de film cu caracter moralizator.

Filmul DURAK – o dramă rusească plină de forţă, redă cruciada pe care un modest instalator de provincie o duce, cu multă inconştienţă, împotriva unui sistem politic corupt şi meschin. Un film care nu putea fi plasat în altă parte decât în estul Europei. Totul pleacă de la o ţeavă spartă într-o clădire decrepită, care stă să cadă peste bieţii săi locatari, în timp ce autorităţile se ascund cu rea-voinţă în spatele beneficiilor personale de pe urmă birocraţiei. Mai întâi împins de teama pentru propria viaţă, chinuit mai apoi şi de grija pentru semenii săi, protagonistul, Dima, va începe o luptă personală cu morile de vânt ale regimului. Demersul său pare nebunesc iar optimismul său inutil, dar curajul şi verticalitatea sa nasc speranţa unei treziri a conştiinţelor.

Invitatul special al serii a fost Pr. Conf. Univ. Dr. Octavian Moșin, profesor la Universitatea de Stat din Chișinău, care le-a vorbit celor prezenți despre mesajul teologic al filmului.

Evenimentul a avut loc în sala Vasile Petrașcu a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj Napoca.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters