O seară de suflet în parohia Recea

Postul cel Mare la biserica „Naşterea Maicii Domnului” din s. Recea, r. Râşcani este plină de evenimente. Săptămânal se organizează întâlniri de suflet cu diferiţi slujitori, discutându-se despre viaţa creştină a omului de astăzi.

În seara zilei de marţi, 24 martie, a fost invitat preotul Octavian Moşin de la Universitatea de Stat din Moldova.

Evenimentul a început cu rugăciune, săvârşindu-se Canonul de pocăinţă al Mântuitorului, după care a urmat discuţia duhovnicească.

Este de menţionat faptul, că iniţiativa de a-l invita pe părintele Octavian, aparţine unor tineri din localitate şi or. Râşcani, care au urmat studiile la USM şi s-au ataşat de părinte şi activităţile tinerilor din cadrul universităţii.

În acest sens, dna Adela Salagor, absolventă a Facultăţii de Limbi Străine, a împărtăşit din amintirile trăite în anii studenţiei, vorbind despre personalitatea şi activităţile desfăşurate de către părintele universităţii.

Cu un cuvânt introductiv s-a adresat şi părintele Constantin Dascăl de la Recea, care a amintit despre bunele practici de implicare a tinerilor de la USM în vederea formării lor spirituale, spunând că încearcă să implementeze la nivel de parohie unele idei, ca discuţiile cu tinerii, pelerinajele, concursuri ş.a.

Apoi i s-a oferit cuvânt părintelui Octavian, care a vorbit despre Semnificaţia noţiunii de Biserică şi care ar trebui să fie trăirea unui creştin în zilele de astăzi. După care au urmat zeci de întrebări, care îi frământă atât pe tinerii prezenţi, cât şi pe cei mai vârstnici. S-a vorbit despre comportamentul creştinilor în biserică, viaţa creştină în afara slujbelor, cum să ne educăm odraslele, ce provocări noi sunt în procesul creşterii şi educării copiilor, crizele adolescenţei etc.

La final, părintele Constantin, dimpreună cu credincioşii din localitate, precum şi veniţi din alte localităţi învecinate, au mulţumit oaspetelui pentru trudă şi sfaturi şi au mai discutat în cadrul unei agape oferită de către enoriaşi.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters