Pelerinajul Tinerilor – bucuria de a fi cu Hristos

Duminică, 24 septembrie, înaintea praznicului Înălțării Sfintei Cruci, s-a desfășurat o nouă ediție a Pelerinajului Tinerilor.

Circa 300 de persoane au parcurs pe jos drumul de la Biserica ”Întâmpinarea Domnului”, USM, până la Mănăstirea ”Sf. M. Mc. Iacov Persul”, Sireți.

Evenimentul a început imediat după oficierea Sf. Liturghii, prin citirea Acatistului Sf. M. Mc. Gheorghe, în fața icoanei cu același chip, zugrăvită la Sf. Munte Athos pentru Sfânta Mănăstire Sireți.

Pelerinii au purtat o Cruce confecționată acum șaisprezece ani, de când se desfășoară Pelerinajul Tinerilor, dar și icoana athonită, care a fost dusă cu mare cinste spre mănăstirea gazdă.

Pelerinajul a fost binecuvântat de către ÎPS Mitropolit Vladimir, care a întâmpinat slujitorii și pelerinii la sediul mitropolitan, săvârșindu-se un Te Deum de sănătate. Ierarhul a venit cu un cuvânt de zidire sufletească, explicând rostul pelerinajelor și locul Sf. Cruci în viața fiecărui creștin.

Cei prezenți au primit cărți de rugăciuni și apă, pentru a se întări în acest drum al nevoinței.

Drumul a presupus rugăciuni de slavă și mulțumire înălțate Mântuitorului, săvârșindu-se câteva popasuri, la care s-au alăturat credincioși și clerici din parohiile Durlești, Trușeni, Dumbrava, Vatra și Cojușna.

Spre seara zilei pelerinii au ajuns la sfânta mănăstire, fiind întâmpinați în dangătul clopotelor de către părintele stareț Arhim. Porfirie (Dobre), primarul satului Leonid Boaghi, obștea și credincioșii sfântului așezământ.

Părintele stareț a salutat pe cei prezenți, mulțumindu-le atât pentru râvna pe care o manifestă, cât și pentru purtarea icoanei Sf. Gheorghe până la mănăstire, care de acum încolo va fi expusă spre închinarea credincioșilor.

A urmat oficierea Acatistului Sf. Gheorghe și închinarea la alte sfințenii pe care le păstrează mănăstirea și au fost expuse pentru pelerini.

Totodată, participanții la Drumul Crucii au fost ospătați și binecuvântați în drum spre casele lor.

A fost o zi plină de bucurie și trăită din plin cu și pentru Hristos.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters