Praznicul Bobotezei la biserica „Înâmpinarea Domnului”, USM

Arătatu-Te-ai astăzi lumii şi Lu­mina Ta, Doamne, s-a însemnat peste noi, care cu cunoştinţă Te lăudăm. Venit-ai şi Te-ai arătat, Lumina Cea Neapropiată.

În ziua sărbătorii Botezului Domnului, joi, 19 ianuarie 2017, la biserica „Înâmpinarea Domnului” din incinta USM, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți şi diaconi. În cadrul Sfintei Liturghii, potrivit rânduielii bisericeşti, a fost oficiată slujba Sfinţirii celei Mari a apei. La finalul sfintei slujbe, părintele Octavian Moșin, parohul bisericii, a vorbit despre praznicul Bobotezei, o sărbătoare prin care retrăim momentul sfânt al descoperirii Sfintei Treimi la botezul Domnului în râul Iordanului.

Praznicul Botezului Domnului este o sărbătoare a binecuvântării şi a bucuriei, fiindcă, Dumnezeu ne iubeşte, sfinţeşte şi binecuvântează sufletele şi trupurile noastre prin gustarea din apă sfinţită, casele şi toate activităţile, dar şi întreaga natură.

Totodată, părintele Octavian a vorbit şi despre puterea sfinţitoare a Aghiasmei celei Mari, ca apă purtătoare de Har, pe care credincioşii o consumă timp de opt zile după praznicul Botezului Domnului. Creștinii au fost îndemnați să păstreze aghiasma cu purtare de grijă, la un loc de cinste, şi să guste cu evlavie din ea în zilele de post, în vreme de necazuri, ispite, nevoi sau grele suferințe,  spre vindecare de boli sufleteşti şi trupeşti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters