Preoți profesori de la Alba Iulia în vizită la reședința mitropolitană

În perioada 13-15 octombrie la Chișinău s-a desfășurat cea de-a VIII-a ediție a Conferinței științifice internaționale ”Educația din perspectiva valorilor”, fiind găzduită de Universitatea de Stat din Moldova. Conferința este organizată în comun cu Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia, România. Astfel, zeci de participanți s-au înscris din diverse instituții ale României, iar 12 participanți au venit la lucrările conferinței.

Delegația din Alba Iulia l-a avut în frunte pe profesorul universitar Mihai Himcinschi, decanul Facultății de Teologie, fiind însoțit de către pr. lect. Ovidiu Panaite, pr. lect. Dorin Opriș și conf. univ. Ioan Scheau.

De hramul capitalei preoții profesori au slujit la Catedrala Mitropolitană, după care au fost invitați de către ÎPS Mitropolit Vladimir la sediul mitropolitan.

În cadrul vizitei s-au discutat perspective ale unei colaborări pe filiera educațional-didactică în domeniul duhovnicesc. S-a vorbit despre un schimb de experiență legat de cercetare și traducere a unor studii, precum și despre schimbul de cadre teologice între Chișinău și Alba Iulia.

Oaspeții au fost însoțiți de către preotul Octavian Moșin, conferențiar la USM.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters