Primul stagiu de formare continuă a profesorilor de Religie din Eparhia de Ungheni şi Nisporeni

Peste 30 de pedagogi din Eparhia de Ungheni şi Nisporeni au urmat formarea continuă la disciplina Religie. 150 de ore au fost organizate la patru module pentru cei care implementează sau intenţionează să se implice în procesul didactic la această disciplină opţională.

Astăzi, 14 iulie, la Ungheni a avut loc ceremonia de înmânare a certificatelor pentru cei care au urmat instruirea timp de două săptămâni.

La eveniment a fost prezent episcopul locului PS Petru, care a rostit un cuvânt de învăţătură, mulţumindu-le celor care s-au implicat activ în predarea Religiei în cuprinsul eparhiei. Preasfinţia Sa a reiterat necesitatea elementului religios în instituţiile preuniversitare, accentuând munca plină de abnegaţie a dascălilor. Ierarhul a venit cu sfaturi atât de utile, precum şi cu îndemnul de a munci pe această filieră, implicând cât mai mulţi specialişti în realizarea unei predări de calitate şi cu folos duhovnicesc pentru generaţia în creştere.

PS Petru a mulţumit, în special, părintelui Andrei Ursoi, responsabil de Sectorul învăţământ din cadrul Episcopiei, precum şi celor care au organizat aceste cursuri de formare.

Dna Angela Levinţa, şefa Cabinetului metodic al Mitropoliei Moldovei, prezentă la eveniment, a menţionat că în parteneriat cu Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei în ultimii ani au fost organizate 6 stagii de formare continuă, fiind instruite 166 de persoane. “Mulţumim pentru implicarea activă în desfăşurarea acestei prime instruiti profesionale, care va aduce roadele cuvenite, la timpul cuvenit. Încercaţi să semănaţi dragostea creştină şi asta veţi culege. Iubiţi copiii şi ajutaţii să ajungă la dragostea corectă, cea jertfelnică”, a menţionat dna A. Levinţa.

Preotul Octavian Moşin, conferenţiar universitar, care a susţinut ore în cadrul stagierii, a transmis mesajul de felicitare din partea Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, îndemnându-i pe cei prezenţi să urmeze şi programe de master cu caracter creştin în cadrul USM.

Ulterior, PS Petru a înmânat certificatele pentru 32 de slujitori, preotese şi pedagogi, care le vor permite să activeze în şcoli, implementând Religia şi încercând să obţină grade didactice crespunzătoare.

Evenimentul s-a încheiat cu o agapă creştinească.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters