Relațiile Bisericii cu instituțiile de învățământ superior, discutate la Universitatea Ortodoxă Rusă ”Sf. Ioan Teologul”

Miercuri, 29 ianuarie, Universitatea Ortodoxă Rusă ”Sf. Ioan Teologul” din Moscova a găzduit conferința tematică consacrată problemelor și pespectivelor de dezvoltare a parteneriatului dintre Biserică și instituțiile de învățământ superior.

S-a discutat despre rolul credinței în viața tinerilor, a misiunii Bisericii în mediul studențesc, importanța capelelor din cadrul instituțiilor de învățământ superior, pregătirea și prezența slujitorilor în universități ș.a.

Conferința a fost prezidată de către PS Serafim de Istrinsk, vicar patriarhal, care s-a referit la cele patru direcții de activitate în mediul studențesc: cunoașterea patrimoniului bisericesc, voluntariatul, proiectele științifice și educaționale. Pentru anul 2020 sunt planificate cursuri de pregătire a capelanilor în medul universitar și crearea unei mișcări a tinerilor la nivel patriarhal.

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, la lucrările conferinței a participat prot. Octavian Moșin, președinte al Asociației Studenților Creștini Ortodocși din Moldova.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters