Relațiile Bisericii cu instituțiile de învățământ superior, discutate la Universitatea Ortodoxă Rusă ”Sf. Ioan Teologul”

Miercuri, 29 ianuarie, Universitatea Ortodoxă Rusă ”Sf. Ioan Teologul” din Moscova a găzduit conferința tematică consacrată problemelor și pespectivelor de dezvoltare a parteneriatului dintre Biserică și instituțiile de învățământ superior.

S-a discutat despre rolul credinței în viața tinerilor, a misiunii Bisericii în mediul studențesc, importanța capelelor din cadrul instituțiilor de învățământ superior, pregătirea și prezența slujitorilor în universități ș.a.

Conferința a fost prezidată de către PS Serafim de Istrinsk, vicar patriarhal, care s-a referit la cele patru direcții de activitate în mediul studențesc: cunoașterea patrimoniului bisericesc, voluntariatul, proiectele științifice și educaționale. Pentru anul 2020 sunt planificate cursuri de pregătire a capelanilor în medul universitar și crearea unei mișcări a tinerilor la nivel patriarhal.

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, la lucrările conferinței a participat prot. Octavian Moșin, președinte al Asociației Studenților Creștini Ortodocși din Moldova.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters