Rugăciune şi încurajare pentru copiii şi tinerii internaţi la Institutul Oncologic

IMG_0193

La iniţiativa administraţiei Institutului Oncologic, în data de 15 februarie se organizează o rugăciune comună pentru copiii şi tinerii diagnosticaţi cu cancer. În această zi Biserica serbează Întâmpinarea Domnului, iar în lume este comemorată Ziua de Luptă Împotriva Cancerului la Copil.

Astfel, câţiva slujitori, cu binecuvântarea Mitropolitului Vladimir, au răspuns îndemnului de a mângâia sufletele micuţilor şi tinerilor spitalizaţi la Institutul Oncologic.

Au fost vizitate cele două secţii, unde zeci de vlăstare tinere se ofilesc în urma unor maladii cancerigene.

S-au săvârşit rugăciuni de sănătate, fiecare bolnav primind binecuvântare şi încurajare de a lupta pentru viaţă.

Preoţii Octavian Moşin, Nicolae Ciobanu şi Mihail Bortă au purtat discuţii cu bolnavii, rudele acestora, dar şi cu personalul medical, vorbindu-le despre frumuseţea vieţii, dar şi despre teologia bolii.

Graţie iniţiativei tinerilor de la Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi, la biserica universităţii de stat s-au colectat şi daruri pentru cei aflaţi în neputinţă.

Câtă bucurie citeai în ochii celor care au nevoie de încurajare şi de speranţă…

Este de menţionat faptul că în structura morbidităţii prin tumori maligne la copii în Republica Moldova, după localizări în anul 2012, pe primul loc se află hemoblastozele (leucemii, limfoame) cu 49,2%; pe locul doi se înregistrează tumori ale creierului – 12,7% şi pe locul trei se plasează tumori ale oaselor sau ale ţesuturilor moi.

Anul trecut în secţiile hematologie pediatrică şi oncopediatrie ale Institutului Oncologic au fost trataţi 833 de copii din care 64% cu tumori maligne.

 

Angela Rodideal,

serviciul de presă, IMSP Institutul Oncologic


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters