Să luptăm pentru viaţă!

Problema suicidului este una dintre cele mai stringente probleme cu care se confruntă societatea contemporană. Astfel, zilnic oamenii îşi curmă viaţa, iar printre ei sunt numeroşi minori. Şi dacă unele probleme sociale presupun dificultăţi şi necesită efort din partea celor din jur, în cazul suicidului nu mai poate fi vorba de vreo şansă de recuperare sau reabilitare a omului.

Evident, trebuie să luptăm pentru viaţă şi ar fi perfect lumea să lupte pentru o viaţă corectă, cu sens, cu roade şi desigur bineplăcută Domnului.

Ne confruntăm cu astfel de fenomene, în primul rând, că sunt diverse concepte despre viaţă, despre izvorul, modul şi sensul ei.

Dacă generaţia în creştere, dacă familiile noastre ar fi crescute şi educate conform învăţăturii ortodoxe, la sigur oamenii ar fi avut „poftă” de viaţă şi ar fi râvnit în mare parte o viaţă calitativă în duhul dragostei jertfelnice.

Omul de astăzi este derutat, este privat de dragoste, de îngrijire şi de îndrumare. Omul de astăzi adesea este arogant, superstiţios şi plin de vicii. Astfel, copiii sunt în acelaşi duh şi au acelaşi spectru de valori, dar şi neajunsuri. Or, totul porneşte şi revine în familie, iar şcoala ar trebui să aibă o legătură mai strânsă cu familiile învăţăceilor.

Astfel de probleme, precum este suicidul, pot fi soluţionate prin eforturi comune, prin implicarea tuturor actorilor implicaţi în formarea celor în creştere.
Să ştiţi că aveţi toată deschiderea din partea noastră, a slujitorilor, în dezrădăcinarea unor astfel de flagele din societatea noastră.

Doar împreună şi cu Doamne ajută vom depăşi toate neputinţele şi vom dezrădăcina răul din mijlocul nostru!” – a menţionat

Prot. Octavian Moşin. Participare la Seminarul tematic: „Profilaxia comportamentului autodistructiv la elevi” organizat de Centrul psiho-socio-pedagogic din cadrul Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport, 26.02.2014


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters