Sărbătoarea Botezului Domnului la biserica „Înâmpinarea Domnului”, USM

În ziua sărbătorii Botezului Domnului, marți, 19 ianuarie 2016,  Sfânta Liturghie la biserica „Înâmpinarea Domnului”, USM a fost oficiată de un sobor de preoți. Sărbătoarea aminteşte de Botezul Mântuitorului Iisus Hristos  în apa Iordanului, praznicul se mai numeşte Epifania sau Teofania, adică Arătarea Domnului.

Potrivit rânduielii bisericești, la finalul Sfintei Liturghii a fost săvârșită slujba sfințirii celei mari a apei. La slujbă au participat numeroși credincioși și potrivit tradiției, aceștia au fost binecuvântaţi de către preoți cu aghiasma mare.

După sfinţirea aghiasmei, pr. Octavian Moșin, preotul paroh al bisericii, i-a felicitat pe cei prezenți cu prilejul acestei frumoase sărbători, care încheie şirul sărbătorilor de iarnă. Totodată, părintele Octavian a specificat şi faptul că apele sfinţite în această zi au o deosebită putere înnoitoare, curăţitoare şi tămăduitoare. Creștinii au fost îndemnați să păstreze aghiasma cu purtare de grijă, la un loc de cinste, şi să guste cu evlavie din ea în zilele de post, în vreme de necazuri, ispite, nevoi sau grele suferințe,  spre vindecare de boli sufleteşti şi trupeşti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters