Sărbătoarea Sfântului Dimitrie la Biserica „Întâmpinarea Domnului”, USM

Astăzi, 8 noiembrie 2015, când Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, sfânta liturghie la Biserica „Întâmpinarea Domnului” din incinta USM a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu Preotul paroh Octavian Moșin.

Sfântul Dimitrie este cunoscut drept unul dintre cei mai iubiți sfinți în întreaga lume ortodoxă, fapt evidențiat și de frecvența numelui Dimitrie, Dumitru, Dmitri, etc. Această popularitate este strâns legată de prezența continuă a sfântului de-a lungul secolelor, manifestată prin arătările sale și numeroase minuni.

După citirea pericopelor evanghelice părintele Octavian a adresat credincioșilor prezenți la slujbă un cuvânt de învățătură despre jertfirea de sine și urmarea lui Hristos a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie. În predica sa, pr. Octavian, a vorbit deasemenea despre pilda bogatului nemilostiv și a sărmanului Lazăr, din Evanghelia după Luca, rânduită a fi citită în această duminică.

La final, Preasfinția Sa a felicitat pe toți cei prezenți care poartă numele în cinstea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, îndemnându-I să se roage ocrotitorului lor și să-I urmeze vieții lui neprihănite.

Tot în această duminică, tinerii din ASCO au îndemnat enoriașii să jertfească din puținul lor pentru a ajuta familia Alinei Guțu să facă față cheltuielilor pentru tratamentele necesare. Pentru donații, enoriașii au fost răsplătiți cu dulciurile pregătite de tineri.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters