Seminarul metodologic regional: „Şcoala şi Biserica: parteneriat în domeniul învăţământului şi educaţiei”

Eparhia de Cahul şi Comrat în parteneriat cu Direcţia generală învăţământ a UTA Găgăuzia au organizat Seminarul metodologic regional: „Şcoala şi Biserica: parteneriat în domeniul învăţământului şi educaţiei”. Evenimentul s-a desfăşurat la Liceul teoretic din s. Dezghingea, Comrat.

Moderator: prot. Vitalie Zelinschii.

Activitatea a început cu o lecţie demonstrativă la ora de Religie, realizată de către parohul din localitate prot. Vasile Platon cu elevii clasei a II-a la tema: „Sf. Serafim de Sarov”.

A urmat sesiunea de comunicări:

* „Lumea în viziunea copilului” – dna Ana Nicolaev, psiholog;

* „Rolul familiei în formarea valorilor moral-spirituale” – dna Anna Coledji, pedagog;

* „Şcolile Duminicale – modele de educaţie religioasă în cadrul alternativelor de lucru extraşcolar” – prot. Vitalie Zelinschii, vicar eparhial;

* „Religia în şcoală: realităţi şi perspective” – dna Maria Sircheli, DGÎ Găgăuzia;

* „Statutul şi implementarea orei de Religie în instituţiile din Republica Moldova” – prot. dr. Octavian Moşin, USM.

A urmat un concert dedicat Femeilor mironosiţe, prezentat de către elevii liceului din sat, apoi discuţii la tema seminarului.

Spre final, dna Angela Levinţa, şefa Cabinetului metodic al Mitropoliei Moldovei, a mulţumit organizatorilor şi participanţilor la eveniment.

Este de menţionat faptul că la eveniment au participat slujitorii din regiune în frunte cu părintele protopop prot. Petru Cheleş, precum şi directorii şcolilor din UTA Găgăuzia.

Seminarul a demarat cu o rugăciune în biserica „Sf. Treime” din localitate, iar la final toţi participanţii au intonat cântarea „Hristos a Înviat!”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters