Seminarul metodologic republican „Şcoala şi Biserica: parteneriat pentru educaţie” la a II-a ediţie

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Departamentul mitropolitan Studii a organizat cea de-a doua ediţie a Seminarului metodologic republican „Şcoala şi Biserica: parteneriat pentru educaţie”.

Evenimentul a demarat la Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei şi întruneşte formatori naţionali în domeniu, metodişti pentru predarea Religiei din protopopiate, inspectori şcolari din eparhii, precum şi specialişti responsabili de predarea acestei discipline.

Totodată, la seminar s-au propus câteva subiecte legate de anul aniversar – 1700 de ani de la proclamarea Edictului de la Milan. La această dată semnificativă pentru creştinism s-au referit specialiştii în domeniul istoric Emil Dragnev, Ion Gumenâi şi pr. Veaceslav Ciorbă.
Şeful Direcţiei metodice pr. Alexei Boenciuc a prezentat realitatea la capitolul Educaţie religioasă în învăţământul din RM, iar cu rapoarte de activitate s-au prezentat şi inspectorii eparhiali.

La eveniment au participat dna Lilia Pogolşa, directorul Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, dna Eugenia Parlicov, responsabilă pentru monitorizarea disciplinei Religie din partea ministerului, precum şi reprezentanţi ai Mitropoliei Basarabiei şi Diecezei Romano-Catolice din Chişinău.

A doua parte a evenimentului are loc la Mănăstirea Căpriana, iar despre activităţile ce urmează vă vom informa ulterior.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters