Serviciu divin în cinstea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul ceresc al Academiei de Poliție ”Ștefan cel Mare”

În ziua de 23 aprilie/6 mai toți creștinii ortodocși îl cinstesc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtător de biruințe, ocrotitor al Moldovei.

În preajma acestei sărbători creștine, în Capela Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI, care îi poartă numele, a fost onorat acest sfânt martir. Evenimentul, la care a participat cadrul profesoral-didactic și studenții instituției, a început cu o rugăciune oficiată de preotul Octavian Moșin.

Protoiereul s-a rugat pentru efectivul instituției pe care l-a blagoslovit și a adus cuvântul lui Dumnezeu tinerei generații.

Totodată capelanul instituției, protoiereul Octavian Moșin, a venit în fața celor prezenți cu o predică povățuitoare. În calitatea sa de Președinte al Asociației Studenților Creștini Ortodocși, a adus mulțumiri efectivului Academiei „Ștefan cel Mare” pentru implicare activă în acțiuni de voluntariat desfășurate în diverse lăcașe sfinte din țară, precum și pentru reabilitarea monumentelor istorico-culturale. În acest context, Părintele Octavian a decernat Diplome de merit de care s-au învrednicit 2 angajați și 84 de studenți ai instituției.

Sursa: academy.police.md


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters