Sfântul Petru Movilă – unic hram la Dumbrava

De zece ani se construieşte un nou sfânt locaş în tânăra localitate Dumbrava de la periferiile capitalei. Astăzi e zi de hram într-un sat ce-i uneşte pe locuitori doar biserica. Hramul este unic, în cinstea Sf. Petru Movilă.

S-a identificat un sfânt naţional, mare ierarh şi cărturar, care e fidel exemplu de creştere şi nevoinţă întru Domnul pentru atâtea generaţii.

Hramul a început cu rugăciunea în demisolul bisericii, slujbă oficiată în sobor de preoţi, avându-l drept protos pe părintele-paroh Octavian Moşin.

Au fost pomeniţi la sănătate enoriaşii, ctitorii, binefăcătorii şi miluitorii sfântului locaş, iar la finele slujbei a urmat o litie pentru ctitorii adormiţi întru Domnul.

Unii enoriaşi au cerut rugăciuni de mulţumire către Sfântul Petru Movilă, pentru binefacerile primite.

La strană a cântat corul „Cavalerii armoniei” din s. Boşcana, Criuleni, care după serviciul divin a prezentat un buchet de colinde şi urături.

La eveniment a fost prezent un grup de elevi de la Liceul „Petru Movilă” din Chişinău, împreună cu profesorul Victor Nazare.

La finele slujbei părintele Octavian a menţionat următoarele:

„Sărbătoare religioasă mereu a unit oamenii. Hramul e ziua când ne bucurăm cu toţii întru Domnul şi-i mulţumit sfântului ocrotitor pentru mijlocirile sale în faţa tronului ceresc.

Hramul nu ar trebui să ne bucure pântecele, ci să ne mângâie sufletul. Să nu aşteptăm bucate alese, dar binecuvântări. Să ospătăm cu hrană duhovnicească, iar cea mai de preţ este Sfânta împărtăşanie.

Cât de bineplăcut ar fi în faţa Domnului de hram să se împărtăşească tot satul. Mai mare binecuvântare şi bucurie cred că nu pot fi!”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters