Sfintele Paști trăit la biserica din Dumbrava&Vile din comuna Trușeni

Acum zece ani, când am pornit biserica ”Sf. Petru Movilă” din loc. Dumbrava, ne gândeam că vom uni oamenii întru cele sfinte și dumnezeiești. Așa și este.

Doar de Învierea Domnului vin majoritatea locuitorilor Dumbravei și a sectoarelor de vile din comuna Trușeni. Și dacă în primul an au fost vreo 30 de suflete la binecuvântarea darurilor, astăzi am numărat peste 700 de credincioși.

Plăcut este să vezi cum crește localitatea, e bucurie să vezi chipuri tinere și vesele, dar și mai mare bucurie este că printre cei prezenți erau și atâția copii. Numai aducându-i pe copii la biserică îi vom câștiga pentru Domnul și pentru societatea de mâine, care are nevoie de oameni cu frică de Dumnezeu, cu principii și valori sănătoase.

Anii trecuți simțeam că clipa culminantă era binecuvântarea coșurilor cu daruri. Astăzi, cel mai îmbucurător moment a fost să văd peste o sută de credincioși împărtășindu-se cu Trupul și Sângele Domnului.

Împărtășania mai este numită Euharistie, ce în traducere înseamnă mulțumire. Doar printr-o viață curată, jertfelnică și plină de dragoste față de Dumnezeu și aproapele îi putem mulțumi Celui de Sus.

Tot mi-am amintit de sensul cuvântului Paști, ce înseamnă trecere, înțelegând că în această viață omul urmează să realizeze cea mai grea trecere: de la omul vechi, adesea mult păcătos și pătimaș, la cel virtuos; de la întuneric la lumină; de la cele pământești la cele cerești; de la ură la dragoste; de la dragostea de sine la cea față de vrăjmași.

Această transformare s-o simțim tot mai evident, an de an, și să îndrăznim , căci Hrisos a Înviat!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters